Yalova Valiliği İl Trafik Komisyonu'nun aldığı karara göre, Fatih Caddesi’nden Tipobet Rahmi Üstel Köprüsü’ne kadar olan yolda7 Mayıs Pazartesi gününden itibaren araç parkına kapatılıyor. Yol üzerinde trafikte gereksiz beklemelerin yaşandığı, uzun araç kuyrukların oluştuğu ve yoğunluğun meydana geldiği belirtildi.

Uygulama için Yalova Emniyet Müdürlü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri tarafından yasağın uygulanacağı alanları büyük afişler asıldı. Emniyet tarafından yapılan açıklamada ise park yasağının esnasın mal ve hizmet satın alması ve satmasına engel teşkil etmemesi için araçların 5 dakika durmasına izin verileceğini, bu sürenin aşımında ise 72 liralık idari para cezası uygulanıp, araçların çekici ile otoparka çekileceğini bildirdi.

Aynı uygulamaya geçtiğimiz ay Şehit Ömer Faydalı Caddesi’nde, Yalı Caddesi’nin Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nün önünden başlayarak şehir içi minibüs terminalinin olduğu yere kadar olan bölgede sonrasında da tüm Yalı Caddesi’nde ardından da Yüzüncü Yıl Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi’ni birbirine bağlayan Çeşme Sokak’ta gerçekleştirilmeye başlanmıştı. Park halindeki araçlar yüzünden yayalar kaldırımlarda ilerlemekte zorluk çekiyordu. Park Yasağı sayesinde hem yaya yolu hem de trafik rahat bir nefes alacak.

 

Editör: TE Bilişim