Yalova'nın Altınova ilçesinde hizmet veren Webkobi Yazılım Hizmetleri Türkiye'de ilk kez görme engellilerin internette sörf yapmasına ve siteleri gezmesine imkan tanıyan bir internet sitesi hayata geçirdi.
Ülkemizde uzun yıllardır görme engelliler için çalışan Altı Nokta Körler Derneği'nin talebi üzerine Türkiye Körler Federasyonu'na uzun yıllardır hizmet vermekte olan ve Yalova Altınova'da faaliyet gösteren Webkobi Yazılım Hizmetleri tarafından Dünya ve Avrupa standartları sağlanarak yeni bir internet sitesi hazırladı.  Ülkemiz için bir ilk olan bu internet sitesi çalışmasında görme engelli bireylerin internet kullanımını yükseltmek hedeflendi. Binlerce üyeye sahip Altı Nokta Körler Derneği'nde internet sitesinin aktif bir şekilde kullanılabilmesi, engelli bireylerin interaktif katılımlarda bulunabilmesi sağlandı.  Webkobi Yazılım'da Sosyal Projelerden sorumlu Çağrı Günay yaptığı açıklamada, "Görme engelli bireyler için hazırlanması gereken internet siteleri için standartları belirleyen EBU (euroblind.org) ile görüşmeler yaptık. Web standartlarının karşılanması için gerekli tüm çalışmalar yapılmıştır. Örneğin sayfa üzerinde A-, A+ ve B büyütme küçültme butonları kullanılarak sayfa yazı karakterleri net bir şekilde büyütülebilmektedir. Resim, grafik dosyaları üzerinde Title açıklamaları yer almaktadır. Ayrıca yeni site tamamen mobil uyumlu tasarlanarak, tüm cihazlarda net bir görüntü oluşturulmasına sağlanmıştır.Engelli bireylerin daha rahat kullanabilecekleri tasarımların günümüz teknolojisi ile birleştirilip hayatımıza entegre edilmesi hususunda firma olarak özel hassasiyetimiz bulunmaktadır." dedi.

Yalova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencilerinden de katılımların olduğu projede, öğrencilere hem böyle bir çalışmanın nasıl yapılacağı hem de sosyal çalışmaların önemi konusunda da bilgi verildi.

 

 

Editör: TE Bilişim