PAB Yalova Dernek Başkanı Özlem Bayrı, bisikletçilerin yaz sezonunun başlamasıyla birlikte hem klasik Perşembe turlarına hem de hafta sonları il merkezi dışındaki gezi rotalarına turlar yapmaya başladıklarını belirterek, “Şehir içindeki bisiklet yollarıyla ilgili problemlerimiz sürüyor ancak yaz sezonunda bisikletçiler yine aktif olarak Yalova’nın her yerine geziler gerçekleştiriyor. Yalova’nın araçların hakimiyetinde ulaşım problemleriyle anılan değil, bir alternatif turizm merkezi olarak bisikletçilerin ve trekkingcilerin rağbet ettiği bir kent olmasını arzu ediyoruz. Kentimizin yöneticilerinin de, her kim seçilirse seçilsin bu bakış açısıyla Yalova’nın değerlerini koruyarak geliştirmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Bir Grup Şenköy’de

PAB Yalova üyeleri ise bisiklet turlarını farklı rotalarda sürdürüyor. Hafta sonunda Caner Dinçer, Nazlı Deniz, Kerim Koçak, Cihan Kocadağ’dan oluşan tur ekibi, Çınarcık iskele meydanına pedalladıktan sonra Karamürsel’den bisikletiyle gelen Kerim Koçak’la buluşarak, Yalı’dan Şenköy’e, Şenköy’den Teşvikiye’ye ulaştı. Mavi ve yeşilin her tonuyla içiçe bir yolculuk yaptıklarını belirten tur kaptanı Caner Dinçer, “Kekik ve sümbül kokuları arasında muhteşem bir doğa gezisi gerçekleştirdik. Teşvikiye’de verdiğimiz pide molasının ardından sahil yolunu kullanarak Çınarcığa geri döndük. Fransız bir bisikletli ile sohbet edip hatıra fotoğrafı çekildikten sonra Yalova’ya dönüşe geçtik. Tüm bisiklet dostlarımıza doğada pedallamayı tavsiye ediyoruz” diye konuştu. Bu turda bisikletçiler 62 km.’lik yol katetti.

Diğer Grup Sudüşen’de

Öte yandan aynı gün Yalova, Termal, Gökçedere dağ yolu rotasını izleyen Aytunç Sevren’in kaptanlığındaki bir diğer PAB ekibi de 50 km’lik yol katederek Sudüşen Şelalesi’ne ulaştı. Selman Akçaalan, Serkan Şahin ve Kazım Arda’nın yer aldığı turda Gökçedere’den sonra dağ patikalarını takip eden grup, yeşil ve maviyle iç içe zorlu bir yolculuğun ardından Sudüşen Şelalesi’ne ulaştı. Burada bolca fotoğraf çekilen ve yemek molası veren ekip, dönüş yolunda ise Üvezpınar rotasını tercih etti. Tur kaptanı Aytunç Sevren, yaz sezonunda Perşembe Akşamı Bisikletçileri olarak Yalova’nın pek çok yerinde farklı turlar gerçekleştirileceğini ve sezonun gayet iyi başladığını dile getirdi. 
Editör: TE Bilişim