Yalova doğalgaz kullanmaya başladığı günden beri azalmaya başlayan soba kullanımı sobacılık mesleğini de yok olma noktasına getirdi. Evlerde gürül gürül yanan sobaların yerini doğalgaz aldı. Sonuç olarak da soba Yalova’da tarih olmak üzere. Yılda sadece birkaç soba satabildiklerini belirten Nurettin Eybilen adlı işletmeci, “Eskiden Sonbahar geldiğinde vatandaşlara soba yetiştiremezdik. Çeşit çeşit sobalar olurdu ve vatandaşlar bunlardan bütçelerine en uygun olanı satın alıp kış aylarında bu sobalarla ısınırlardı. Doğalgaz geldiğinden beri git gide azalan soba satışı artık yok denecek kadar az. Köylerdeki vatandaşlardan bazıları dışında soba alan kimse kalmadı. Yılda sadece birkaç soba satıyoruz” dedi.
Dooğalgaz zammına yapılan zammın vatandaşı yeniden soba kullanmaya dönmeye zorlayacağını da düşündüklerini dile getiren Eybilen, “Doğalgaza yapılan zamdan sonra vatandaşlardan bazıları sobaya döneceklerini dile getirmeye başladı. Belki bu nedenle bir hareketlenme yaşarız. Beklentimiz bu yönde” diye konuştular.
Soba fiyatlarının yıllardır neredeyse hiç zam görmediğini vurgulayan Eybilen, “Kullanılan malzemeye göre fiyatlar da değişiyor. 200 ila bin 500 TL arasında soba bulabilirsiniz” dedi.

Editör: TE Bilişim