Kızılay’ın 145 yıldır din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım elini uzattığına dikkat çeken Kızılay Derneği Yalova Şube Başkanı Osman Aykut Temuçin, Kızılay’ın zekat modeli ile ilgili şu bilgilendirmede bulundu: “Ramazan ayıyla birlikte, çok daha fazla ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaşmak biz Kızılaycılar için diğer yardım çalışmaları kadar önemli. Bu nedenle Ramazan kampanyamıza ağırlık verdik. Bazı şeyler gönülden kopmalı, diyerek başlattığımız bu yılki ramazan kampanyamızın devamında Türk Kızılayı modelinin kamuoyuyla paylaşılmasını önemsiyoruz. Bildiğiniz gibi dinimizin şartlarından olan zekat, ihtiyaç sahibi insanlara yıl boyunca verilebilmektedir. Zekatın ramazan ayında gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ise, toplum tarafından kabul görmekte ve anlam kazanmaktadır.

Zekatlarını Türk Kızılayı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza birçok seçenek sunuyoruz. Hayırsever vatandaşlarımız, tüm bankalardan Kızılay bağış hesaplarına zekat şartı belirterek, tüm PTT işlem merkezlerinin 2868 numaralı Türk Kızılayı posta çeki hesabına, Türk Kızılayı internet sayfası üzerinden zekat menüsünü kullanarak elektronik ortamda, 168 Türk Kızılayı ücretsiz danışma ve bağış hattından, Türk Kızılayı şube başkanlıklarından zekat şartını belirterek istedikleri miktarda zekatlarını yatırabilirler. Hayırsever vatandaşlarımız zekatlarının dağıtılmasını istediği bölge veya ihtiyaç sahibi ile ilgili seçimlerini zekat bedelini yatırırken, ilgili açıklama alanlarına not olarak yazabilirler. Zekat sahipleri böylece istedikleri yerdeki, istedikleri ihtiyaç sahiplerine yardımlarını ulaştırabilmektedir” açıklamasında bulundu.

Kızılay’ın zekat imkanından yararlanmak isteyen Yalovalı vatandaşların şubelerinde bulunan hazır zekat formlarını doldurarak başvuruda bulunabileceklerini belirten Kızılay Derneği Yalova Şube Başkanı Osman Aykut Temuçin, “Hayırsever vatandaşlarımızın Türk Kızılay’ına emanet ettiği zekatlar başvurular incelendikten sonra, ihtiyaç sahibi vatandaşların adına banka şubelerine yatırılmaktadır. İhtiyaç sahibi vatandaşlar Kızılay’ın 250 Liralık zekat imkanından yararlanabilirler” açıklamasında bulundu.

 

Editör: TE Bilişim