5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü  Yalova Valisi Tuğba Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyarete, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr. Osman Ulukaya ve Şube müdürleri de hazır bulundu.
5 Haziran Çevre Günü Dolayısıyla Yalova Valisi Tuğba Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr. Osman Ulukaya ilde süren çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti, dile getirerek misafirlerine teşekkür eden Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ise yaptığı açıklamada'“Dünyamız, sanayi ve teknolojide görülmemiş bir hızda gelişirken küresel ölçekte yaşanan bu gelişmeler, ne yazık ki, tabiatta telafisi neredeyse imkânsız tahribata ve tüm insanlığın ortak sorunu olan çevre kirliliğine yol açmaktadır" dedi
Vali Yılmaz açıklamasını şu sözlerle sürdürdü, "Çevre sorunlarının küresel niteliği, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin gerçekleştirilmesi, açlık ve yoksullukla mücadele edilmesi ve yeni nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakılması hususlarında tüm insanlığın işbirliğini ve duyarlılığını zorunlu kılmaktadır. Gelecek nesillere sağlıklı ve temiz bir çevre bırakabilmek için başta eğitim kurumlarımız olmak üzere, tüm kamu-özel sektör-sivil toplum ve gönüllü kurum ve kuruluşlarımız ile vatandaşlarımıza önemli görevler düşmektedir. İlimizin gerek sanayi, gerek tarım, gerekse turizm ve diğer alanlarda kalkınması için çalışırken çevreye karşı sorumluluğumuzu unutmadan, daha temiz, daha sağlıklı, daha güvenli ve daha mutlu bir çevrede tüm Yalovalı hemşehrilerimizin yaşaması için çalışmalarımız devam etmektedir. Çevre konusunda yapabileceklerimizi gözden geçirmek, daha yoğun ve kesintisiz bir mücadele sürdürme kararı almak ve uygulamaya koymak için 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün bir fırsat olacağı inancındayım. Bu vesile ile çevremizin geleceğimiz olduğu bilinciyle Dünya Çevre Gününü kutluyor, herkesi çevre konusunda duyarlı olmaya çağırıyor, geleceğe daha yaşanabilir dünya bırakmak dileğiyle, sevgi ve saygılar sunuyorum" 

Editör: TE Bilişim