Halil İnalcık Kültür Merkezinde, akşam saatlerinde gerçekleştirilen yazarlarla söyleşide, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya KARATEKİN’İN moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Beş kuşak Yalovalı, Kubilay Özer yazar kimliği ile konuk oldu. Yaklaşık bir buçuk saat süren söyleşide yazarlık üzerinde konuşmalar gerçekleştirilen, yazarlık serüveninin nasıl geliştiğini konuklarla paylaşan Özer,  sosyal medya hesabından katılımcılara şu notu paylaştı : “Hayatımızda biriktirdiğimiz en güzel şey beklenti olmadan çağrınıza cevap veren kalbi güzel insanlar. Bugün o güzel dostlarla birlikte söyleştik. Ne de güzel yaptık! Bugün bana bu fırsatı sunan değerli büyüğüm Ziya Karatekin’e şükranlarımı sunuyorum. Kendisinin yeri ben de her zaman ayrı olacaktır.
Beni yalnız bırakmayan Mustafa Kandemir Başkanıma, Erkan Çetintas ve Eser Çapadağ Abime, kısa zaman önce tanıdığım gönlü güzel Duygu Saral’a, yoğun programında bana da zaman ayıran Nurten Anıl Başkanıma ve beni her zaman destekleyen ve de yanımda olan Meral Evcimen Ablama, birlikte yol yürüdüğümüz Gülsüm İrem’e, Kübra’ya ve arkadaşlarına, tiyatro hocam olan Erkan Kurt Abime ayrıca bu yolda benim üzerimde büyük emeği olan İrem Nas Hocama teşekkürlerimi iletiyorum. En büyük teşekkürü de beni yalnız bırakmayarak ve bununla kadar beni yetiştiren babam Zeki Özer’e olacak. İyi ki varsınız. Nice güzel sohbetlerde görüşmek üzere.”
                                                              
12 yaşında henüz bir çocukken, iki sayfalık hikayesinin, usta kalem Yaşar Kemal tarafından değerlendirilmesinin heyecanını hala gözlerinde yaşayan Kubilay Özer, yazarlığın yanı sıra birçok işle de uğraştığını, şairliğin çok ayrı bir mertebe olduğunu ifade ederken, yazmak ile ilgili zorluk derecesine göre sıraladığında; şiir yazmanın en zor olduğu, sırasıyla da öykü yazmanın roman yazmaktan daha zor olduğunu ifadeler arasında kullandı. Yazarlığında, yazar ritüelinizin vazgeçilmezi nedir sorusunda, uykusunu açması için kahve, yazması için sessizlik olduğunu belirtirken, kah güldürücü, kah bilgilendirici, kah düşündürücü notlarda paylaşıldı. Kubilay Özerin yayınlanan kitapları: Üçüncü Tekil Şahıs ve  Zariyat. Aynı zamanda birçok kitap basımında editörlükleri de mevcut.

Haber: Duygu Saral 

Koçal, Türk Ocağı’nda Konuşma Yapacak Koçal, Türk Ocağı’nda Konuşma Yapacak

yalova-kultur-sanat-yazar-soylesi (2)

Editör: Arda Yavuz