YTSO, basın mensuplarını ağırladı ve günlerini kutladı. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Demiryürek, YTSO Meclis Başkanı Muhammet Sarıoğlu ile YTSO yönetimi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yerel ve ulusal medya mensuplarını düzenlenen kahvaltı etkinliğinde ağırladı. Başkan Demiryürek, “Ülkemizde 1961 yılından beri kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir araya geldik. Biz her yıl bunu 1 gün önce kutluyoruz biliyorsunuz, sizlerin yoğun programlarınızdan dolayı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Basın milletin müşterek sesidir’ sözüyle de başlamak istiyorum. Ebediyete intikal eden değerli gazetecilerimizi rahmetle anıyorum. İlkeli, tarafsız ve sorumlu habercilik anlayışı içerisinde çalışmalarını sürdüren basın çalışanlarımızı biz Yalova Ticaret ve Sanayi Odası olarak çok değerli buluyoruz. Özellikle bu işe gerçekten emek veren, gönül veren, ilimizin tanıtımına katkı sağlayan, bizlerden haberlerimizi aktaran basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Tüm basın camiamıza çalışmalarında başarılar diliyorum. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Demiryürek, ‘Çiçek Festivalini önemsiyoruz’

2024 yılı Mayıs ayında yapılması planlanan Çiçek Festivaline ilişkin değerlendirmede bulunan YTSO Başkanı Cemil Demiryürek, “Çiçek festivalini çok önemsiyoruz. Bu sene hem süs bitkileri fuarı hem de çiçek festivalini beraber yapabilir miyiz diye düşünceye sahip olduk. Süs bitkileri yetişmedi. Çiçek festivalini Mayıs’ın son haftasına yetiştiriyoruz. Sayın Valimiz de bu konuya çok büyük destek veriyor. Biz de bununla ilgili çok ciddi bir çalışma yapıyoruz. Hep bunu söylüyoruz; Alaçatı Ot Festivali, çok fazla ot yok ama çok fazla katılım sağlanıyor. Biz de Yalova’da inşallah il, ilçe ve belde belediye başkanları ile beraber, Ticaret ve Sanayi Odası olarak elimizden gelen desteği vereceğimizi ifade ettik. Mayıs ayına iyi bir festival yapmayı planlıyoruz. Çiçek festivalinde sadece çiçeği değil, aronyayı ve Yalova kağıdını da ön plana çıkaracağız” şeklinde konuştu.

Demiryürek, ‘KKD Ofisi Yalovalılara fayda sağlayacak’

Kırsal kalkınmayı destekleme ofisi ile Yalova’daki sektör temsilcilerinin hibe desteklerinden faydalanacağını başkan Demiryürek, “Kırsal kalkınmayı destekleme ofisi Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın birinci katına açılışını yaptık. Şubat ayında da bununla ilgili destek programı çıkacak. Tıbbi aromatik bitkiler olsun, et işletme tesislerine verilen destek olsun, enerji sektörüne verilen destekler olsun, burada üyelerimize hibelerden kullandıracağız. Keşke Yalova’da daha önce bir kırsal kalkınma ofisi olsaymış, Yalova’da birçok firma bu hibelerden faydalanırmış. 50 tane şehirde açılmış daha önceden ama Yalova’ya şimdi geldi. Biz de onun fiziki şartlarını ayarladık. Şu anda her üyemiz gidip oradan bilgi alabilir. 16 tane sektöre destek var. Sadece bizim üyelerimiz değil, tüm Yalovalılar bundan faydalanmış olacak. Bir diğer konu Yalova’da yeni bir Organize Sanayi Bölgesini şu anda planlamıyoruz var olanı iyileştirmeye çalışıyoruz. Yalova’daki üyelerimizden toplamda 10 tane işletmelerimiz yer alabildi. Buna da üzgünüz. Bazen yanlış anlaşılıyor. Ben Yalova’daki arkadaşlarımızın orada olmasını çok istedim ama özellikle yere bedel ödeyen firmalar üst yapıyı tamamlamakta zorlanıyorlar. Yalova’da bu anlamda çok fazla üyelerimizi oradan faydalandıramadık. Daha küçük ölçekli, bunu hem organize sanayi bölgesi içinde hem de diğer birkaç alanda böyle bir planımız var. Yalova’da bir organize sanayi bölgesi daha olacaksa, Yalova’daki bizlerin yapması gerekiyor diye bir ifade de bulundum. Ancak şu an öyle bir alanımız söz konusu değil. Biraz daha küçük sanayi ve orta ölçekli sanayiye bu anlamda yönelmemiz söz konusu oldu” diye konuştu.

Yalova’nın Kardeş Şehrinden Deprem Bölgesine Eğitim Desteği Yalova’nın Kardeş Şehrinden Deprem Bölgesine Eğitim Desteği

Sarıoğlu, ‘Gününüz kutlu olsun’

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Muhammet Sarıoğlu ise, “Değerli arkadaşlar bende 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Sizlerle beraber Yalova’nın sosyal, siyasi, kültürel hayatını beraber yaşıyoruz. Bir çatının altında hep birlikte yaşıyoruz. Gününüz kutlu olsun. Daha nice böyle 10 Ocak Çalışan gazeteciler Gününüzü hep birlikte kutlayacağız. Hepinize katıldığınız içinde teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

yalova-ytso-gazeteci-yerel-ulusal-medya-kahvaltı (1)

Editör: Arda Yavuz