Ramazan ayındaki İsrail saldırıları 'Boykotu' tekrar gündeme getirdi Ramazan ayındaki İsrail saldırıları 'Boykotu' tekrar gündeme getirdi

Ziraat Türkiye Kupası 4. Eleme Turu kura çekimi, TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Kura çekimine, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, federasyon yetkilileri ve kulüp temsilcileri katıldı. Bu turda 27 takım seri başı sistemine göre eşleşti. Müsabakalar tek maç eleme usulüne göre 5-6-7 Aralık tarihlerinde oynanacak.

Bu tura, 3. eleme turunu geçen 34 takım ile birlikte Süper Lig’den 6, 1. Lig’den 7 ve TFF 2. Lig’den 9 takım olmak üzere toplam 56 takım mücadele edecek.

tff-turkiye-kupasi-kura-cekimi (3)Süper Lig’den 15 takım

Kurada Trendyol Süper Lig’den Trabzonspor, Fatih Karagümrük, Samsunspor, Pendikspor, Gaziantep FK, Ankaragücü, Kayserispor, Kasımpaşa, Alanyaspor, Sivasspor, Antalyaspor, Konyaspor, Başakşehir, Çaykur Rizespor ile Hatayspor yer aldı.

Mehmet Büyükekşi: "Ziraat Türkiye Kupası, Avrupa'ya gitmenin en kısa yolu"

Kura çekiminde konuşan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "En alttan en üst lige kadar 164 takımın mücadele etme şansı bulduğu, Türkiye'yi kucaklayan Türkiye Ziraat Türkiye Kupası, her geçen yıl seyir zevkini arttırarak bir futbol şölenine dönüşüyor. 62 yıllık tarihiyle futbolumuzun en önemli markalarından biri olan Ziraat Türkiye Kupası, Avrupa'ya gitmenin en kısa yolu. Takımlarımıza yaptığı katkı ve bireysel anlamda da futbolculara kendilerini gösterme açısından fırsat sunması açısından da çok özel bir yere sahip. Bu kupa sürpriz sonuçları ve mücadelesiyle yıllarca konuşulan birçok hikayeye sahne oldu. Bu turda da temennimiz fair-play ruhuyla birlikte futbol seyir zevki yüksek, heyecanlı, bol gollü, dolu tribünler önünde oynanan kaybedenin kazananı tebrik ettiği karşılaşmalara sahne olması. Mücadele edecek tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. Allah herkesin gönüllerine göre versin. Bu kupaya yıllardır isim sponsoru olarak büyük katkı sağlayan Ziraat Bankası ile karşılaşmaları canlı yayınlayan Turkuvaz Medya Grubu'na da buradan ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

tff-turkiye-kupasi-kura-cekimi (2)Ziraat Türkiye Kupası’nda 4. Eleme Turu’nda eşleşmeler şöyle:

  Hatayspor - Düzcespor

  Ankara Keçiörengücü - Muş 1984 Muş Spor

  Sakaryaspor - Ankaraspor

  Ankaragücü - İskenderun A.Ş.

  Alanyaspor - Kocaelispor

  Pendikspor - Isparta 32 Spor

  Manisa FK - Kastamonspor

  Boluspor - Amed Sportif Faaliyerler

  Samsunspor  - Tokat Belediye Plevne Spor

  Bandırmaspor - Somaspor

  Ümraniyespor - Çankaya SK

  Eyüpspor - Ankara Demirspor

  Çaykur Rizespor - Bucaspor 1928

  Kayserispor - Van Spor FK

  Trabzonspor - Çorum FK

  Gençlerbirliği - Bornova 1877 Sportif Yatırımlar

  Kasımpaşa - Kırşehir Futbol SK

  Adanaspor - Esenler Erokspor

  Bodrum FK - Menemen FK

  Gaziantep FK - Etimesgut Belediyespor

  Konyaspor - Beyoğlu Yeni Çarşı Spor Faaliyetleri

  Sivasspor - Arnavutköy Belediye Spor

  Fatih Karagümrük -  Belediye Derince Spor

  Erzurumspor - 24 Erzincanspor

  Göztepe - 1461 Trabzon FK

  Antalyaspor - Kepez Spor Futbol

  Altay 53 - Kırklarelispor

  Başakşehir - Şanlıurfaspor

Enes Gümüş - Samet Yalçın / İSTANBUL (İHA)

Editör: Arda Yavuz