90. Yıl Spor Salonunda gerçekleştirilen Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı antrenörler eşliğinde yapılan çalışma kapsamında öğrencilerin teorik bilgilerini sahada uygulayarak deneyim kazanmalarını ve tecrübelerini artırmaları hedeflendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2018 yılında başlattığı ‘Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı’ kapsamında öğrenciler Sporda Yetenek Seçimi dersinde öğrendikleri teorik bilgileri uygulama fırsatı buldu. Saha çalışmaları sırasında çeşitli yetenek testleri ve değerlendirmeler yaparak, teorik bilgilerini pratikte nasıl kullanacaklarını deneyimlediler.

2024-2025 Sezonunda Görev Yapacak Klasman Hakemleri Belli Oldu 2024-2025 Sezonunda Görev Yapacak Klasman Hakemleri Belli Oldu

Yalova Antrenor Ogrenci Tecrube Yetenek Program (5)Öğrencilerin bu önemli deneyimi kazanmalarında rehberlik eden Yalova Üniversitesi Antrenörlük Bölümü Öğretim Üyesi ve Türkiye Sportif Yetenek Seçimi ve Spora Yönlendirme Programı İl Akademik Danışmanı Dr. Selman Kaya, "Öğrencilerimiz, ders kapsamında edindikleri bilgileri sahada uygulayarak önemli bir tecrübe kazandı. Bu program, onların gelecekteki meslek hayatlarına değerli katkılar sağlayacak" dedi.

Yalova Antrenor Ogrenci Tecrube Yetenek Program (4)Yalova Antrenor Ogrenci Tecrube Yetenek Program (3)Yalova Antrenor Ogrenci Tecrube Yetenek Program (1)

Kaynak: Haber Merkezi