Senaryoya göre sabah saatlerinde Gemlik merkezli ve 6.7 şiddetinde deprem alarmı verilmesi sonrasında Çiftlikköy Kaymakamlığı’nda kurulan İlçe Koordinasyon Merkezi’nde, Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele ve ilçe mülki amirleri ile ilgili birimlerin katıldığı kriz toplantısı yapıldı. Saat 9.45 itibariyle görevlendirilen toplam 9 ekipten alınan bilgilere göre Yalova Merkezde 33 yıkık bina, Armutlu’da 26 yıkık bina, Termal’de 4 yıkık bina, Çınarcık’ta 4 ve Çiftlikköy’de 5 bina olmak üzere toplam 72 adet betonarme binanın çöktüğünü dile getiren Kaymakam Bilgin, Çiftlikköy’de yıkılan binalara müdahale edilmesi için ekiplere talimat verdi.

Yalova Ciftlikkoy Belediye 12 Il Deprem Tatbikat Kurum (2)Kriz masasında durum değerlendirilmesi yapılmasının ardından, Çiftlikköy İtfaiyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Müdürlüğü, AFAD, UMKE ve SES ekipleri yıkım olan bölgelere hızla sevk edildi. Çiftlikköy’de Sultaniye Mahallesi ve Sahil Mahallesi’nde yıkılan iki binada arama ve kurtarma çalışmaları başlatıldı. Çiftlikköy’deki arama kurtarma operasyonlarına Zonguldak AFAD, UMKE ve madencilerden oluşan 35 kişilik ekip de destek vermek üzere yola çıktı. Çiftlikköy’de iki yıkıntıda iki kişi canlı olarak kurtarılırken, Zonguldak ekibi de ilçe meydanında konumlanarak kurtarma çalışmalarına katıldı.

Halil İnalcık Sempozyumu Bugün Başlıyor! Halil İnalcık Sempozyumu Bugün Başlıyor!

Yalova Ciftlikkoy Belediye 12 Il Deprem Tatbikat Kurum (3)Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele,  beklenen büyük deprem öncesinde bu gibi tatbikatların yapılmasının büyük önem taşıdığını dile getirerek, “Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinasyonunda il genelinde düzenlenen deprem tatbikatı kapsamında Çiftlikköy Kaymakamlığı'nda kurulan Koordinasyon Merkezi'nde toplantımızı gerçekleştirdik. Deprem anında ve sonrasında yapılacaklar konusunda bilgi ve tecrübe kazandığımız bu tatbikat, özellikle daha önce depremin acısını derinlerden yaşayan bizler için büyük önem taşıyor. Bu tür tatbikatlar sayesinde hem bireysel hem de toplumsal olarak afetlere karşı daha hazırlıklı hale geliyoruz. Katılım gösteren tüm personelime ve vatandaşlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

Yalova Ciftlikkoy Belediye 12 Il Deprem Tatbikat Kurum (6)Yalova Ciftlikkoy Belediye 12 Il Deprem Tatbikat Kurum (5)Yalova Ciftlikkoy Belediye 12 Il Deprem Tatbikat Kurum (4)

Kaynak: Haber Bülten