Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın geçtiği Marmara Bölgesi ülkemizin deprem riskli bölgelerinden biri olarak görülüyor. Beklenen büyük Marmara Depremi’nden etkilenecek yerlerden birinin de Yalova olduğu konusunda uzmanlar fikir sahibi oldu. Beklenen büyük depreme hazırlık yapmak amacıyla kamu kurum ve kuruluşları önlemler alırken, olası deprem sonrası neler yapılabileceği ile ilgili olası senaryolar oluşturuluyor.

Başkan Kurt Misafirlerini Ağırladı Başkan Kurt Misafirlerini Ağırladı

Meydana gelebilecek depremden çok fazla zarar görecek yerlerden biri de Yalova’nın Çınarcık İlçesi. Bu durum nedeniyle Çınarcık’ta ki kurum ve kuruluşlar depreme hazırlık yapmak amacıyla tatbikatlar gerçekleştiriyor. Bunların sonuncusu ise Çınarcık Devlet Hastanesi’nde yapılırken, hastane personelleri masa başında olası depremi senaryolaştırarak tatbikat gerçekleştirildi.

Yalova Cinarcik Devlet Hastane Deprem Senaryo Tatbikat (2)Senaryo gereği saat 09.02’de merkez üssü Bursa Gemlik olan 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremden Yalova ve çevresi de etkilendi. Deprem sonrası Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) aktivite edildi. Afet Yönetim Merkezi’nde HAP organizasyonunda görevli olan personeller Olay Yönetim Merkezi (OYM)’de toplandı. HAP Başkanı başkanlığında ilk durum değerlendirmesi yapılarak hastane içinde gerekli önlemlerin ve hazırlıkların ivedilikle yapılması için talimatlar verildi.

Yalova Cinarcik Devlet Hastane Deprem Senaryo Tatbikat (3)“Her zaman hazırlıklı olmalıyız”

Tatbikat sonrası konuşan HAP Başkanı Dr. Nihan YILMAZ, "Hastanemizin olabilecek afet ve acil durumlara hazırlıklı olması büyük önem taşımaktadır. Bölgemiz birinci derece deprem kuşağında yer almaktadır. Afet ve acil durumlara her zaman hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bu sebeple hastanemizde de belirli aralıklarla afet ve acil eylem tatbikatları gerçekleştiriyoruz. Güvenliğimiz için her zaman hazırlıklı olmak zorundayız. Hastane yönetimi olarak oldukça başarılı ve öğretici geçen, aynı zamanda farkındalık yaratan bu uygulamaları farklı afet senaryoları hazırlayarak geliştirmek istiyoruz" dedi. Tatbikatta görev alan tüm personele teşekkür etti.

Yalova Cinarcik Devlet Hastane Deprem Senaryo Tatbikat (4)

Editör: Arda Yavuz