Yamaç paraşütünden bisiklet maratonuna, trekkingden egzersizlere, doğal yaşamdan geleneksel oyunlara varana kadar pek çok etkinlik vatandaşlarla buluşacak. Etkinlik 25 Mayıs Cumartesi günü profesyonel sporcuların katılımıyla gerçekleşecek. Vatandaşlar seyirci olarak alana katılabilecekler. 26 Mayıs Pazar günü ise halka açık olarak yapılacak. Projenin amacı doğa sporlarına ilgiyi arttırmak ve bölgenin tanıtılmasına katkı sağlamak olacak. Katılımcılar hem çadır hem de karavanlarıyla bu alanda konaklayabilecekler. Yapılacak festival, ekonomiye katkı sağlamakla birlikte motivasyonu da arttıracak. Festivale ayrıca Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Yalova Üniversitesi, Yalova Belediyesi, Çınarcık Belediyesi ve Teşvikiye Belediyesi de destek verecek.

‘Tüm vatandaşlarımız davetlidir’

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya doğa sporları festivaline Yalova halkını davet ederek şu ifadelere yer verdi, “Sevgili gençler, değerli Yalovalılar hepinizin sevdiği doğa sporlarını, festival tadında gerçekleştireceğiz. Birbirinden güzel etkinlikleri sizlerle buluşturacağız. 26 Mayıs Pazar günü yapılacak etkinliğimize hepinizi bekliyorum. Unutmayın siz yoksanız bir eksiğiz” dedi.

Festivalde Neler Var?

24 Mayıs Cuma günü çadır ve karavan kampı için hazırlıklar yapılacak. 25 Mayıs Cumartesi günü ise kayıtlar alınacak. Ayrıca trekking, kaya tırmanışı, yamaç paraşütü, dipsiz göl ve erikli çifte şelale gezisi, slanckline etkinliği olacak. Gecenin sonunda ise Teşvikiye Tohum Meşceresinde kamp ateşi yakılacak. 26 Mayıs Pazar günü halka açık olacak festival, 08.30-11.00 saatleri arasında Yeşil Mavi Yol Yalova Bisiklet Maratonu ile başlayacak. 09.00-18.00 saatleri arasında yamaç paraşütü etkinliği yapılacak. 10.00-10.30 yamaç paraşütü ödüllü çöp toplama aktivitesi, 10.00-12.00 trekking, 11.00-19.00 DJ performansları, 11.00-13.00 bootcamp egzersizleri, 13.00-13.30 açılış ve konuşmalar, 13.30-14.00 halk oyunları gösterisi, 13.00-15.00 çadır kurma ve doğal yaşam eğitimleri verilecek. 13.30-18.00 arasında yavaş bisiklet sürme yarışması, geleneksel Anadolu oyunları (ip atlama, halat çekme, kaşıkla yumurta taşıma vb.) ata binme, survivor parkuru, geleneksel okçuluk, voleybol, ayak tenisi, model uçak İHA gösterimi, bocce ve dart etkinlikleri yapılacak. Ayrıca 13.30-18.00 saatleri arasında da el sanatları sergisi ve yöresel ürünlerin tadım ve sergisi düzenlenecek. Kayıt ve başvuru www.yalova.gsb.gov.tr adresinden yapılacak.

Yalova Gençlik Merkezi’nde Yaz Kursları Başladı Yalova Gençlik Merkezi’nde Yaz Kursları Başladı

Editör: Arda Yavuz