Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Yalova İl Müftülüğünün resmi Facebook hesabından yayınlanan videolu mesajlar ile Yalovalı vatandaşlara seslenmeye devam ediyor. Daha önce Küçük Şeyler Önemli”, “Hayat İhmale Gelmez”, “Allah Var Gam Yok" ve “Huzur İslam’da mesajlarını ileten İl Müftüsü Yılmaztürk, bu kez de “Birlikten Kuvvet Doğar” dedi.

Başkan Soygüzel; Özveriyle Çalışan Basın Emekçilerimizin Gününü Kutlarım Başkan Soygüzel; Özveriyle Çalışan Basın Emekçilerimizin Gününü Kutlarım

“Hepimiz aynı gemideyiz”

İslam dininin tevhit dini olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan İl Müftüsü Yılmaztürk, “İnsanlık tek bir soydur ve Müslümanlar ise din kardeşidir. Her şartta birliği muhafaza etmek asli görevdir. “Birlikten kuvvet doğar. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Nerde birlik, orada birlik. Anca beraber, kanca beraber. Tek kanatla kuş uçmaz. Sürüden ayrılanı kurt kapar. Yalnız taş duvar olmaz” denmiştir. El birliği yapmak ve omu omuza vermek gerek. Hepimiz aynı gemideyiz. Hep birlikte Allah’ın kitabına sarılmak, ayrılmamak emredilmiştir. Tefrikaya düşenler gibi olmamak, bölünüp parçalanmamak asıldır. Çekişerek enerjilerini kaybedenler esir, başkalarına yem ve maskara olurlar. Allah birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin” ifadelerini kullandı.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz