KKTC Cumhurbaşkanı Tatar Onursal Başkan oldu KKTC Cumhurbaşkanı Tatar Onursal Başkan oldu

Şaban Ataş ortadan kaybolması Müge Anlı’nın programında işlendi. 22 Mart’tan beri kayıp olan inşaat ustası Şaban Ataş, Müge Anlı ile Tatlı Sert Programında aranıyordu. Seydikemer’de kaybolan Şaban Ataş’tan uzun süre haber alınamadı. Boşanmalarına rağmen Şaban Ataş ile birlikte aynı evde eski eş Emine Karabulut birlikte yaşamaya devam etti. Eski eş Karabulut,  “Kahvaltıda Burhanettin Öztürk, Şaban ve ben oturuyorduk. Aralarında kavga çıktı. Burhanettin, Şaban’ı iple boğdu, ardından cesedi götürdü” dediği iddia edildi.
22 Mart’tan beri kayıp olan, üç çocuk babası Şaban Ataş’ı Burhanettin Öztürk tarafından öldürüldüğünü, Emine Karabulut itiraf etti. Şaban Ataş’ın cesedinin Burhanettin Öztürk ile birlikte gömdükleri yerin detaylarını aktardılar. Cesedi bulmak için Karabulut ve oğul Ataş’ın tarif ettikleri yere giden muhabir cesedi canlı yayında taşların arasında  battaniyeye sarılı şekilde buldu.

Muge Anli Cinayeti Kabul Etti Canli Yayinda Ceset Buldu (1)

Şaban Ataş'ın hayatından endişe eden ailesi, kayıp başvurusu yaptı lakin  güvenlik güçlerinin tüm çabalarına rağmen Ataş bulunamadı. Müge Anlı’nın programına başvuran aile acı gerçeği program sonrası gelen itirafla öğrendi. İtirafın ardından İstanbul'da programda bulunan eski eş Emine Karabulut ile Burhanettin Öztürk ve bir şüpheli daha gözaltına alındı.
Emine Karabulut, "Ben vicdan azabından duramıyorum. Biz o sabah Şaban'la kavga ettik. O benimle kötü konuşunca hakaret edince Burhanettin dayanamadı. Arkadan sopayla vurdu. Sonra Çamaşır ipiyle boynunu doladı. Ben olayın şokuyla oğlum Mert'i kaldırdım. Oğlumu çağırdım. 'Çocuk önce rüya mı görüyorum?' diye tedirgin oldu. Bu sefer sarkmasın diye kollarını bağladı. Şaban artık morarmıştı. Çocuğum aşağı indiğinde şaşkındı. 'Burhan bana örtü getir, saralım' dedi. Ben odunların üzerine sardığım halı örtümü getirdim. Hep birlikte onu depoya götürdük. Akşam üzeri onu yaylaya götürdük. Ayakkabısını, cüzdanını, paralarını bile sobada yaktım. Pişmanım. Ben öldürmeye teşebbüs etmedim. Ben sadece taşımaya yardım ettim. Oğlumda taşımaya yardım etti. Burhanettin, Şaban'ı bizim beyzbol sopamızla vurmuş. Baktım Şaban etkisizdi. Sonra iple boynuna sarıldı. Kan yoktu. Şaban morarmıştı. Merdivenlerden indirirken kafasından kan geldi. Bizim oturduğumuz odanın içinde oldu. " dedi.

Muge Anli Cinayeti Kabul Etti Canli Yayinda Ceset Buldu (4)
Muğla’da gerçekleşen kan donduran cinayet ekipleri harekete geçirdi. Olayla ilgili beş kişi gözaltına alınırken gözler, cinayet şüphelisi Burhanettin Öztürk’ün eşine çevrildi. Şaban Ataş'ı Emine ve oğlu Mert'in öldürdüğünü düşündüğünü söyleyen Nezahat Öztürk, "Eşim yardım ettiyse bir şey diyemem" dedi. Eşinin suçsuz olduğunu aktaran gözü yaşlı eş, bütün suçu kocası Burhanettin Öztürk’ün üzerine atıldığını ifade etti. Emine Karabulut'un "Kocanı elinden alacağım" dediğini söyleyen Nezahat Öztürk, bu ilişki yüzünden maddi manevi çok zorluklar çektiklerini anlattı. kocasını savunan Nezahet Öztürk, "Eğer suçsuzsa eve geri dönebilir" dedi. Kocasının katil olduğunu düşünmediğini söyleyen Nezahet Öztürk, davranışlarında değişiklik olmadığını söyledi. Olayla ilgili araştırmalar sürüyor.

Muge Anli Cinayeti Kabul Etti Canli Yayinda Ceset Buldu (3)

Ağabeyinin cinayet kurbanı gittiğini düşünmediğini söyleyen Fethi Ataş, "Başka bir yerden çıkacak diye düşündüm" dedi. Muğla Seydikemer'deki herkesin Emine ve Burhanettin ilişkisinden haberdar olduğu ortaya çıkarken Emine'nin erkeklerle para karşılığı yasak ilişki yaşadığını itiraf ettiği ortaya çıktı. Müge Anlı, Emine Karabulut'un "Burhanettin ile tanışana kadar ekmek alabilmek için bu işi yaptım, oradakiler de beni kullandı" dediğini ve Şaban'ın da Emine üzerinden para kazandığını düşündüğünü belirtti. Burhanettin Öztürk'ün cinayeti kabul etmediği öğrenilerken, EDS kayıtlarında Burhanettin'in aracının Şaban Ataş'ın kaybolduğu gün olay yerinden geçtiğini tespit edildi. Emine Karabulut'un gözaltına alınan annesi cinayetin işlendiği söylenen eve götürülmek üzere emniyetten çıkarıldı. Polis ve olay yeri inceleme ekini Durkadın Karabulut ile Şaban Ataş'ın öldürüldüğü söylenen eve gitti. İncelemeler sürerken Emine Karabulut'un ablası Fatma Bayırlı ise "Beklemezdim, Emine'yi ya Şaban'ı bırak ya da Burhanettin diye uyardık" dedi. Emine Karabulut'un küçük oğlu ise annesi ve abisinden gelen acı itirafı hiç beklemediğini söyledi. İncelemeler sonunda toplanan deliller kriminal incelemeye gönderilmek üzere muhafaza altına alındı.

Editör: Arda Yavuz