23 Nisan Salı günü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narko Tim Ekip görevlileri tarafından riskli bölgeler dar alan çalışmalarında; Uyuşturucu Madde Ticareti Yapan ve Kullanan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar neticesinde; Y.B. ve A.C. isimli şahıslar tarafından Sokak Düzeyinde Uyuşturucu Madde Ticareti yaptığının tespit edilmesi üzerine konu ivedilikle değerlendirilerek yakalamaya yönelik operasyon başlatıldı. 
Yalova Cinarcik Il Ilce Emniyet Narkotim Arama Kopek Uyusturucu Operasyon (2)Yine 23 Nisan Salı günü Narkotim Ekip Görevlilerince şüpheli Y.B. ile A.C. isimli şahıslar eş zamanlı olarak takibe alınmış kaçmalarına fırsat verilmeksizin anlık “şok baskın” şeklinde müdahalede bulunuldu. Şüpheliler görevllilerce yakalanarak etkisiz hale getirildi. Yakalanan şüphelinin olay anı yapılan kaba üst aramalarında uyuşturucu maddeler olabileceği değerlendirilen şüpheli maddelerin ele geçirilmesi üzerine Y.B. ile A.C. görevliler tarafından gözaltına alındılar.
Adli Makamlardan alınan adli arama kararı ile Narkotik Maddeler Arama Köpeği Zeytin eşliğinde gerçekleştirilen üst ve ikametgâh aramalarında ayrı ayrı olmak üzere; 
10.50 Gram Sentetik kannabinoid Maddesi, (Satışa Hazır 4 Fişek Halinde)
16.20 Gram Sentetik kannabinoid Maddesi, (Satışa Hazır 12 Fişek Halinde)
Toplam: 26.70 Gram Sentetik Kannabinoid Maddesi ele geçirildi.
 Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçu soruşturması kapsamında; sevk edildikleri adli makamlarca Y.B. Tutuklanarak Cezaevine gönderilirken, A.C.  hakkında Adli Kontrol Şartı Tedbir Kararı uygulandı. 
25 Nisan Perşembe günü ise Çınarcık İlçe Emniyet Müdürlüğünce uyuşturucu satıcılarının tespitine yönelik yapılan çalışmalar sonucunda Ö.T, E.Ç, Ü.A ve M.İ isimli şahıs olmak üzere toplam 4 şüpheli şahıstan;
-50 gr metamfetamin, 
-306 gr bonzai, 
-3 adet xanax uyuşturucu madde ele geçirilmesi üzerine;
4 şüpheli şahıs gözaltına alınmış olup olay ile ilgili TCK 188 Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmalatı ve Ticareti suçundan kapsamlı bir şekilde tahkikat işlemlerine başlandı. 26 Nisan Cuma günü sevk edildikleri adli merciiler tarafından E.Ç. ve Ö.T. isimli şahıslar tutuklanırken, Ü.A. ve M.İ. isimli şahıslar hakkında Adli Kontrol Şartı Tedbir Kararı uygulandı.

Magandalara Geçit Yok! Magandalara Geçit Yok!

Yalova Cinarcik Il Ilce Emniyet Narkotim Arama Kopek Uyusturucu Operasyon (3)

Editör: Arda Yavuz