Gökçe Barajı’nda Son Durum: Su Seviyesi Azalıyor! Gökçe Barajı’nda Son Durum: Su Seviyesi Azalıyor!

Türkiye’de son yıllarda git gide belirgin hale gelen ekonomik kriz ve alım gücünün düşmesi ülkenin farklı mesleki sektöründe çalışan insanların yaşamlarını sürdürmeleri noktasında büyük zorluk çıkarıyor. Bu gruplardan biri de özel okulda çalışan öğretmenler oldu. Bu öğretmenler, devlet okullarında çalışan öğretmenlere göre çok daha zorlu şartlar altında çalışıyor ve asgari ücret kazanma durumunda kalıyor. Bu konu uzun yıllardır ülke gündeminden düşmüyor ve bu insanların çalışma şartlarının iyileştirilmesi için talepler ortaya atılıyor. 
Bu öğretmenlerin hakkını korumak adına kurulan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, geçtiğimiz hafta boyunca yurdun farklı şehirlerinde basın açıklaması gerçekleştirdi ve oturma eylemi düzenledi. Bunlara Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın Yalova Temsilciliği de katıldı ve 31 Mayıs Cuma günü Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapıldı. Saat 18:30’da toplanan sendika adına açıklamayı Seçil Polat gerçekleştirirken, Türkiye İşçi Partisi Yalova İl Başkanı Ruken Gedik ile TİP Yalova İl Teşkilatı ve Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Yönetimi’nden isimler öğretmenlere destek verdi. Açıklamanın ardından saat 19:30’a kadar oturma eylemi düzenlendi.
“Özel eğitim kurumlarında kölelik koşulları sürüyor”
Konuşmasına basın mensuplarına, sendikalara, siyasi parti temsilcilerine ve kendilerine destek veren velilere teşekkür ederek başlayan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Temsilcisi Seçil Polat, “Öğretmen Sendikası olarak son 3 yılda defalarca olduğu gibi yine Ankara sokaklarındaydık. Pes etmiyoruz çünkü tartışmaya kapalı bir hakkın peşinde çok meşru bir mücadelenin içindeyiz. Duymayanlar, bilmeyenler için en sade haliyle bir kez daha tekrar edelim. Öğretmen Sendikası 3 yıldır şunu söylemektedir: Özel öğretim kurumlarında kölelik koşulları hüküm sürüyor ve Milli Eğitim Bakanlığı bu durumu izliyor. Bu düzen son bulmalıdır. Yüz binlerce Öğretmen, veliler, meslek örgütleri, öğrenciler, tüm toplum öğretmenler asgari ücretle çalıştırılmamalı derken MEB buna kulağını tıkayamaz. 2014 yılına kadar var olan taban maaş yasasını geri getirmeye yetkisi olmadığını söyleyen bir Bakanın hiçbir şeye yetkisi yok demektir. Bu yetkisizlik istifadan başka bir yola çıkamaz” dedi. 
Bakan Tekin’e Sorular
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sorular yönelten Polat, “Taban maaş uygulamasının geri gelmesinde engel nedir? Kamuda kaç bin öğretmene ihtiyaç vardır. Bütçe budur diyerek atama yapmak öğretmeni çaresiz bırakarak özel sektöre yönlendirmek öğretmeni ucuz iş gücüne dönüştürme planının parçası mıdır? Ücretli öğretmenliğin varlığı sizi rahatsız etmiyor mu? Sadece eğitim baronlarını mutlu eden bir Bakan olmak nasıl bir duygu? Yüz binlerce öğretmenin ve toplumun gözünde yalancı olmak sizi rahatsız etmiyor mu?” ifadelerini kullandı.
“Öğretmenler mesleğin ve eğitimin geleceğini kurtaracak”
Yakın tarihte Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geleceğini hatırlatan Polat, “Bu kanunu MEB hazırlıyor. Bir önceki kanunda özel sektör öğretmenlerinin adı anılmamıştı. Bu kez uyarıyoruz:  Taban Maaş Hakkımız hemen geri getirilecek! Denetimler artacak sigortasız, öğretmenlik dışı ünvanlarla çalışma sonlandırılacak! Belirli süreli sözleşme bitirilecek! Bizler zorlu şartlara rağmen mesleğimizden vazgeçmiyoruz, kamusal eğitim terk edilirken yarattığınız sistemde eğitimin yükünü omuzluyoruz. Bizler MEB'in personeliyiz, bizler kamusal bir alanın emektarlarıyız. MEB bizim sorunlarımızı çözmek zorundadır. Öğretmen Sendikası olarak ÖMK'nin önemine dikkat çekmek ve kararlılığımızı göstermek adına tüm üyelerimize, dostlara, eğitime dair kaygısı olan herkese çağrımızdır. ÖMK'nin oylanacağı meclisin önündeki Milli Egemenlik Parkında bir eğitim nöbeti başlattık. Bu nöbet aynı zamanda tüm ülkede eğitim için bir direniş haftasının başlangıcı oldu. Her ilde öğretmenleri alanlara davet ediyoruz. Öğretmenler mesleğin ve eğitimin geleceğini kurtaracak! Kazanacağız” şeklinde konuşarak açıklamayı bitirdi ve oturma eylemine başlandı. 
Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Yalova Ozel Sektor Ogretmen Calisan Eylem Basin Aciklama Chp Tip Destek Oturma Eylem (3)Yalova Ozel Sektor Ogretmen Calisan Eylem Basin Aciklama Chp Tip Destek Oturma Eylem (2)

Editör: Arda Yavuz