Jeoloji Mühendisi Cangir: Neyi Bekliyoruz? Jeoloji Mühendisi Cangir: Neyi Bekliyoruz?

Yalova Il Genel Meclis Su Tasarruf Bilinc Verimlillik Subat Ay Toplanti (2)Günümüzde artan kuraklık tehdidi ve küresel ısınmanın etkisiyle ilgili olarak su kaynaklarının verimli kullanımı ve suyla ilgili sorunların azaltılması için yeni stratejiler geliştirilmesini içeren bir teklif üzerinde çalışılıyor.

İl Özel İdaresinin, çevre dostu uygulamalarına bir yenisini daha ekleyerek su verimliliği kılavuzunu hazırladığını belirten Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, “İl Özel İdaremiz tarafından hazırlanan kılavuz ile özel idaremiz ana ve ek hizmet binalarında su tasarrufu bilincini arttırmayı hedefliyoruz. Kılavuzda; personelin suyun tasarruflu kullanımı konusunda farkındalığını artırmak ve sürdürülebilir bir gelecek için önlemlerin alınması amaçlanıyor. Bu adımlar bugünkü ve gelecek nesiller için oldukça önemli. Çevrenin korunması ve suyun verimli kullanılması herkes için hayati bir mesele. İl Özel İdaremiz kılavuz doğrultusunda personelin eğitimlerini ve farkındalık düzeylerini artırarak çevreye duyarlı bir kurum olma yolunda kararlı adımlar atmaya devam ediyor. Bu çaba, sadece idare personelini değil, aynı zamanda Yalova ve çevresindeki toplumu da çevre konusunda bilinçlendirme ve harekete geçirme hedefini taşıyor” dedi.

Atik; Gerekli hassasiyet gösterilmeli

Konuyla ilgili söz alan CHP Grup Başkanvekili Oktay Atik ise, “İl Özel İdaresi yeni hizmet binası ve eklentilerinin su kullanımı konusunda gerekli bilinçlendirilme çalışmalarının yapılması ve suyun ekonomik kullanılması için gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Diğer yandan yapılan müzakerelerin ardından komisyon raporları doğrultusunda gerekli hazırlıkların ve çalışmaların yapılarak, konunun bir rapor halinde meclisin bilgisine sunulması için ilgili komisyonlara süre verilmesi hususu oylandı ve oybirliğiyle kabul edildi.

Editör: Arda Yavuz