Yalova Gençlik Merkezi’nde Yaz Kursları Başladı Yalova Gençlik Merkezi’nde Yaz Kursları Başladı

Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi(TBL)’nin iki yeni takımı belli oldu. Buna göre Türkiye Basketbol 2. Ligi(TB2L) finalinde karşı karşıya gelen Antalya Ayos ve Konya Büyükşehir Belediyesi adlarını TBL’ye yazdırmayı başardı. 
2023-2024 sezonu sonunda Semt77 Yalovaspor normal sezon şampiyonu olarak Basketbol Süper Ligi’ne yükselirken, son iki sırada yer alan Konyaspor ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor TB2L düşmüştü.
Yalova Antalya Konya Tbl Yukselme Yeni Takim (6)Yalova Antalya Konya Tbl Yukselme Yeni Takim (5)Yalova Antalya Konya Tbl Yukselme Yeni Takim (4)Yalova Antalya Konya Tbl Yukselme Yeni Takim (1)Türkiye Basketbol İkinci Ligi 2023-2024 sezonu play-off final karşılaşmasında Ayos Spor, Konya BBSK'yı 70-56’lık skorla mağlup etti. Bu sonuçla Ayos Spor TB2L’de şampiyonluğa ulaştı. Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan müsabaka TBF TV’den de naklen yayınlandı. Şampiyonluğa ulaşan Ayos Spor’a şampiyonluk kupası ve madalyalarını Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Alper Arıkoğlu sundu. Final oynama başarısı gösteren Konya BBSK’a ikincilik şilti ve madalyalarını Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Resul Kerse verdi. TB2L 2023-2024 sezonu karşılaşmaları sonucunda her iki takım da 2024-2025 sezonunda Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı.

Editör: Arda Yavuz