Yalova Üniversitesi bahar şenliği düzenlemediği ve gençlerin doyasıya müzik ziyafetine, eğlenceye doyamadığından; gençler kendi eğlencesini kendileri yaratmaya karar verdiler. Yalova Üniversitesi müzik kulübü kamp sandalyeni al gel, akustik müziklere sende eşlik et diyerek, Yalova Üniversitesindeki gençlere çağrıda bulunarak, Yalova Batı Sahil Bandında bir araya geldiler ve gün batımını izlediler.

Gençlik festivali, Üniversite Bahar Şenliği, Türkiye’nin dört bir tarafından gelen gençler için sosyalleşme alanıyken, bu sene ne bahar şenliği ne de konserli bir gençlik festivali oldu. Kendilerine alternatifler üreten Yalova Üniversitesi gençleri, farklı çözüm yolları arayışı içerisindeler. Yalova’daki canlı müzik yapan birçok mekanın fahiş fiyatlar uygulaması, canlı müzik olarak genellikle alaturka, arabesk tercihleri nedeniyle gençlerin beğenisini çok fazla toplayamadılar. Gençlerin en büyük isteği güzel müzik, uygun eğlence ve bol bol eğlenmek. Kafeler sokağına sıkışıp kalan Yalova Gençleri, bu sene düzgün konser ve etkinlik olmamasından şikayetlerini dile getirdiler. Kendi kurdukları kulüplerle farklı eğlence konseptleri deneyen gençler, sosyalleşmek, güzel müzik dinlemek isteğindeler. 

Büyük Yatırım: 33 Milyon Lira Büyük Yatırım: 33 Milyon Lira

Ne Üniversite ne belediyeler ne bakanlıkların müdürlükleri Yalova’da yaşayan genç nesil için düzgün, planlı bir etkinlik tertipleyebildi. 

Muhabir: Duygu Saral