Yalova'da yaşayanları ilgilendiren en önemli gündem maddesi hiç kuşkusu yok ki Körfez Geçiş Köprüsü ile İstanbul-İzmir otobanının Yalova'ya getirecekleridir.
Sayın Valimizin hafta içinde yaptığı açıklamada bazı konular biraz daha netleşti. Görünen köy kılavuz istemez, demiş, Atalarımız. Özellikle Körfez Köprüsü Yalova'yı İstanbul'un mahallesi yapacaktır. 
Asıl önemli olan ise o mahalle Sultanbeyli mi yoksa Suadiye ye mi benzeyecek.
Yalova'da yıllardır süren arayışın ana noktası burasıdır.
İyidir, kötüdür,yamalı bohçaya dönmüştür veya yetersiz kalmıştır, ne deseniz deyin Yalova ilinin 1/25.000 lik çevre düzeni planı benim bildiğim halen yürürlüktedir.
Şimdilerde ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1/50.000 lik plan yapılmaktadır.
 Bu planda Yalova'nın rolü nedir. Bu planda Yalova için hangi rol biçilmiştir. Biz yaptık oldu zihniyeti hakim olacaksa bu işte de yine gecikmeler,itirazlar, mahkemeler ortaya çıkacaktır.
Gördüğüm ve duyduklarım bana bunu yazdırıyor. Mesela sayın valimiz burada kurulacak yeni bir Organize Sanayi Bölgesinden bahsediyor. 
Hangi sektörün OSB'sidir. Kimler öncülük etmiş nereden geliyorlar haberi olan var mı?
Yalova'da yıllardır tescil edilmiş OSB'ler yer sıkıntısı ve kamulaştırma sıkıntısı çekerken yeni gelecek olan OSB nereye ve hangi araziler üzerine kurulacaktır?
Yalova'da yatırım yapacak 4 firma hangi iş kolundadır,nerelerde ne yatırımı yapacaktır?
Sayın valimizin diğer söylediklerinde hem fikiriz zaten. Termal kaynaklar ve Turizm. 
Burada da yaşanacak gelişmeleri yakalayacak beyin ve beden gücüne sahip miyiz, altyapı olarak hazır mıyız , soruları cevap arayan sorulardır.
Yalova konum ve coğrafya olarak hem çok şanslı hem de bir o kadar talihsiz bir ildir.
İşte bu yüzden bir karar verilememektedir. Sanayi ve turizmin bir arada olamayacağı, bu nedenle de sürekli bir tartışmanın yaşanması kaçınılmaz olmaktadır.
1/25.000 lik planda bu konuda bir belirleme olmuş, Yalova'nın doğusu sanayi, batısı turizm olsun denilmiştir.
Ancak öyle mahkemelik olaylar yaşandı ki en yetkili ağızlardan İDO iskelesi yanına bile tersane kurulabilir sözleri bu gazete sütunlarında yer almıştır.
Tüm bu olayları yaşamış ve yazmış biri olarak sıkıntılı bir sürecin daha başındayız demenin kehanetle ilgisi yoktur. Kentin seçilmiş ve atanmış yöneticileri gerçek anlamda taşın altına elini koymayacaksa bol seminer, çok laf benim için oyalamadan öteye gitmeyen uğraşlar olarak kalacaktır.
Planlama bittikten sonra " bakın ne güzel oldu" demek Yalova'da yaşayanları yok saymaktan başka bir şey değildir.
Günlük basit ve mutat işlerin içinde boğulup kalmak,incir çekirdeğini doldurmayacak tartışmalarla günü geçiştirmek, Yalova'ya gelecekte yazık etmenin belirtileridir.
Bugünden tezi yok Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılmakta olan 1/50.000 lik plan çalışmalarına müdahil olmak zorunluluktur.
Sonradan haberimiz olmadı demek ise işi savsaklamaktır. Yarın her türlü eleştiriye hazırsınız anlama taşır.
Var olanların daha aktif hale getirilmesi yerine Yalova'ya kaldıramayacağı bir şeyleri sokuşturmak yeni bir kargaşayı beraberinde getirecektir.
Bu böyle biline....