Geçen gün, Körfez Su Birliği Başkanlığı görevini yürüten arkadaşın açıklamalarını okuyunca Yalova adına üzüldüm. Belediye Başkanının vurdumduymazlığı, ilgisizliği, her şeyi salıvermişliği, keyfiliği bu şehre her geçen gün telafisi mümkün olmayan bir şekilde zarar veriyor. 
 Konunun doğru anlaşılabilmesi için tanım ve görev alanlarını bir kez daha izah etmekte fayda var;
1-Su konusu Belediyenin asli sorumluluğudur. Gerekli yatırımın yapılması, işletilmesi, sağlıklı olması Belediyeye ait vazgeçilmez yükümlülüktür.
2-Körfez Su Birliğinin mülkü Belediyeye aittir. (%96 Yalova-%4 Çınarcık).
3-Su Birliği Meclisi 9 kişiden oluşur. 7’si Yalova Belediye Meclisinden, 2’si Çınarcık Belediye Meclisinden seçilerek gelir. Yani ayrı bağımsız bir organizasyon değil, Belediyeyi temsilen görev yürütürler. Aynen İmar Komisyonu veya İsim Verme komisyonu gibi…Yani İmar Komisyonu Başkanlığına muhalif partiden biri seçilince, imar konuları Belediye Başkanının gündeminden çıkmadığı gibi Barajın başına muhalif bir meclis üyesi seçilince “Su” konusu Belediye Başkanının sorumluluğundan çıkmaz.
4-Yalova’da 25 üyeden oluşan Meclis karar organı, Riyaset ise icra organıdır. Sorumluluk Riyasettedir. Bilgi vermek, yönlendirmek ve gerekirse alınan kararı tashih ederek itiraz etmek durumundadır. Bunun hukuki yolları vardır. Mesela Meclis, Bütçe yaparken herhangi bir müdürlüğün ihtiyacı olan kaynağın azını veya gereksizce çok fazlasını tahsis etmeye kalkarsa, ne yapayım deyip kabullenemez. İtiraz eder, anlatır, ikna eder. Mecliste azınlık olmak bahane olamaz. Benim iki dönemimde de meclis çoğunluğu muhalefetindi.
5-Körfez Su Birliğinin tek bir gelir kalemi vardır; suyun satışı. Gider kalemi ise, elektrik, kimyasal yani arıtma ilaçları, personel ve periyodik bakım onarım masraflarından ibarettir. Bütün bu giderlerin yaklaşık maliyetleri bellidir. Körfez yönetimi bu giderlerin karşılanmasını sağlayacak gelirin istikrarlı bir şekilde körfez hesabına aktarılmasını sağlamakla görevlidir. Bu gelir ile de Barajın sağlıklı su temini fonksiyonunu yerine getirmesini organize etmekte ana görevidir.
6-Gelir kalemini oluşturan suyun fiyatını belirlemek siyasi bir karardır. Bizim dönemimizde suya hiç zam yapılmamıştır. Bu bir siyasi karar idi. Aynen 2014 sonunda suya %100 zam yapılmasının da siyasi bir karar olduğu gibi. Yani gelirin arttırılması ticari veya yönetim başarısı olarak değerlendirilemez, ancak siyasi bir tercih olarak kabul edilebilir. 
7-Esas problem siyaseten suya zam yapıp, gelir kalemini arttırdıktan sonra standart giderlerin haricinde harcama yapmak doğru değildir. Bunu denetlemeyen Riyaset sorumludur. Çünkü sağlanan kaynağın şehrin hangi öncelikli ihtiyaçlarına harcanması gerektiği kararı Yalova Belediye Meclisinin görev alanındadır. 
8- Körfez Barajı kurulduğu günden bu yana yani yaklaşık 30 yıldır Yalova’yı Bir gün susuz bırakmamış ve bir kere dahi olsa sağlıksız su içirmemiştir. ( Deprem şartlarında bile). Bunun tersini iddia etmek ispatı mümkün olmayan iftiradır. 
9-Uzun yıllardır Müdürlüğünü yürüten arkadaşlar (Salih Kocabaş gibi) hem mühendislik eğitimleri hem de yılların tecrübesiyle görevlerini başarı şekilde yürütüyorlardı.  2014 Haziran ayında bu uzman kadro saf dışı bırakılıp, görevlendirme yapmakta gecikilince ilk defa işleri takip edenin kalmamasından dolayı 2014 Ekim ayında susuzluk yaşandı. Şu anda dahi imza yetkili bir mühendisin bulunmaması kabul edilemeyecek bir durumdur.
10-Seçim öncesi devrettiğimiz Baraj, özellikle son beş yılında uygulanan başarılı bir stratejiyle gelir-gider dengesini suya zam yapmadan tutturmuştu. Personel sayısı 60’tan 36’ya düşürülmüş, borcu olmayan hatta kasasında 500 milyara yakın nakit bulunan bir yapıya kavuşmuştu.
11-Bir gün susuz bırakmadan, bir gün sağlık problemi yaşatmadan, 30 yıldır gerektiği zamanlarda bakım onarım ( elektro- mekanik bakım ve yenilemeler de dâhil) ve iyileştirmeler yapılarak 2014 yılına gelinmiştir. Büyüyen nüfus ve değişen iklim şartlarından dolayı ilave yeni yatırım ihtiyacı olduğu anlaşılınca, 2013 yılında ilgili Bakanlık Bürokrasi ile bir araya gelinmiş, hazırlıklar yapılmış ve kısa-uzun vadeli karalar alınmıştır. Bizim dönemimizde gerekli meclis kararları Yalova Belediyesi olarak alınmış, yetki devri ve yatırım kararları ile birlikte İller Bankası üzerinden düğmeye basılmıştır. Kısa vade de hayata geçirilenler, 24 adet derin sondaj kuyusu açılıp takviye yapılması, Kurtköy deresinin ve Ortaburun Göletinin bağlanmasıdır. Yaklaşık 10 trilyonluk bu yatırımlar Bakanlık tarafından yürütülmüştür. Orta vadede Bakanlık yapacağı ilave barajlarla birlikte bütün Marmara’yı birbirine bağlayarak entegre su yönetimine geçmeye karar vermiştir. 
12-Netice olarak Barajın arka bahçe olarak kullanıldığını ifade etmek sadece ayıp değil, bilgisizliktir. Veya şimdi böyle bir arka bahçe olarak kullanma arzusunun dışavurumu olabilir.
13- Bıraktığımız dönemde ki standart giderin haricinde yeni giderler icat etmek israftır. Bazen ihtiyaç olabilen ekipman veya benzeri şeyler çok rahatlıkla Belediyeden karşılanabilir. Suya zam yaptım, kasamda böylece çok para oldu, bunu istediğim gibi har vurup savurayım demeye kimsenin hakkı yoktur. ( Yapılan gereksiz ihaleler, alımlar ve %70 arttırılan personel sayısı gibi). Belki de “arka bahçe” olarak tarif edilmek istenen budur.
14-Öncelikli olmadan yapılan alım ve ihaleler ile ilgili yapılan şikâyetler üzerine gerek savcılığın gerekse müfettişin inceleme yapmasından rahatsız olup, savunma psikolojisi ile yani aklanmak telaşıyla geçmişi karalamak abes ile iştigaldir. Umarım ve tahmin ederim ki bu soruşturmalardan bir sıkıntı çıkmayacaktır, ama bu sonuç siyaseten zam yaparak artan bütçeyi Yalova Belediyesinin öncelik tercihi olmadan kullanmanızı haklı çıkarmaz. Ki geçmişte yanılmıyorsam 2007 ve 2012 olmak üzere iki kere kâr dağıtımı adıyla kaynaklar Belediyeye iade edilmiştir. Uzun gayretlerin neticesinde,( ideal çalışan sayısına) 36 kişiye düşürülen Baraj kadrosuna hem de farklı ücretlerle ilave 25 personel almanızın yarattığı huzursuzluğun iş veriminin düşmesine sebep olduğunu fark edemiyor olmakta bir zafiyettir. 
15-Netice olarak; mevcut barajın personel ve tüm giderlerinin optimum ölçüleri bellidir. Yeni yatırımlar da bizim tarafımızdan planlanmış ve yaptırılmıştır. Size düşen vazife israf etmeden mevcudu muhafaza etmek ve geçmiş dönemlerde pek üstüne gitmeye fırsat bulamadığımız “kayıp-kaçak” konusunda sonuç almanızdır. Meselâ her sene Barajdan çıkan su miktarının ne kadar azaldığını rakkamlarla açıklayarak, geçmişte yapılmamış bir işi başarı takdimi olarak kullanırsınız. Biz de alkışlarız.
16-Sizlere yani Belediye Başkanına ve Körfez yönetimine tavsiyem; bir an evvel imza yetkisi olan tecrübeli bir mühendisi Yalova Belediyesinden Körfez Su Yönetiminin başına bürokrat sıfatıyla görevlendirilmesini sağlamanızdır. 

- - - - -