23 Nisan kısa bir zaman öncesine kadar büyük bir çoşku ile kutlanan resmi bayramlarımızdan birisiydi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızdan sonra gelen en önemli resmi bayramımız 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı’ydı ve bu bayram büyük bir çoşku ile kutlanmaktaydı. Mustafa Kemal Atatürk’ün bu bayramı özellikle çocuklara armağan etmesinin bir sebebi vardı. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaksa bunu yaşatacak olan çocuklarımızdır. Çocuklarımızda bu bilincin oluşması ve gelişmesi için bu bayramların yaşatılması gereklidir. Kendi çocukluk dönemlerimizden hatırlıyorum, 23 Nisan yaklaştıkça nasıl bir heyecan ve mutluluk yaşadığımız hala taztaze anılarımızda durmaktadır.

Bizler milli değerlerimize sahip çıkmazsak neyimize sahip çıkacağız? Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşu Türk tarihinin en şanlı, en gururlu, en onurlu olayıdır. Düşünün ki bir millet bir liderin etrafında kenetlenmiş ve 7 düvele karşı bütün yokluklara rağmen galip gelip zafere ulaşmış. Büyük zafer sonrası bütün gücü elinde tutan insan da Cumhuriyeti ilan etmiş. Cumhuriyetin en temel yapısı olan Türkiye Büyük Millet Meclisini kurmuş , 23 Nisan 1923 tarihinde açılışını yapmış ve bu günü bayram ilan ederek bu bayramı da Türk çocuklarına armağan etmiştir.

Bizlere düşen, 23 Nisan’ın önemini azalmamak ve eskisinden bile daha çoşkulu kutlanmasını sağlamaktır. Türk Milletinin iki önemli bayramı var ; 29 Ekim CUMHURİYET BAYRAMI , 23 Nisan ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI.

Bu bayramlardan Cumhuriyet Bayramı , bir bütün olarak, asker,sivil ayırımı yapılmadan toplumun bütün kesimleri tarafından büyük bir coşku ve görkemle kutlanmalıdır. Bu bayramın kutlanması hiçbir sebepten dolayı ertelenmemelidir. Dosta düşmana karşı birlikteliğimiz bütün cihana gösterilmelidir.Toplumsal bütünlüğümüzün en güçlü olduğu zamanlar kurtuluş savaşı verdiğimiz günlerdir. O dönemdeki Türk halkının ruh birliği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına yansıtılmalıdır. Birlik harcımızın en kuvvetli çimentosu bu bayram olmalıdır.Bizler Yalova Musıki Derneği olarak bu bayramı kutlamak için ayrı bir özen göstermekteyiz. Her sezon yaptığımız en görkemli konserimiz Cumhuriyet Konserimizdir.Bu konsere hazırlıklarımız yaz ortalarından başlar 29 Ekim gününe kadar sürer . Titizliğimiz 29 Ekim’in önemine verdiğimiz değerdendir.

23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları da, içerik açısından zenginleştirilerek Türk Halkının çocukları tarafından en görkemli şekilde kutlanmasının sağlanması yönünde çalışmalar yapılmalıdır. Milli Eğitim sistemi içinde okullarda yapılan 23 Nisan kutlamaları , hava şartları yada başka gerekçelerle iptal edilip geçiştirilmeye çalışılmaktadır. Şehirlerde Valiliklerimizin koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlükleri vasıtasıyla bütün şehiri kapsayacak düzenlemelerle eskisinden daha çoşkulu kutlamalara ihtiyaç vardır. Kutlamalara bütün halkın katılımını sağlayacak düzenlemeler yapılmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti bağımsız bir devlet olarak yaşayacaksa bu bayramlara gereken önem verilmelidir. Halkımızın bu bayramların gündeminde bilinçlenerek çocuklarına vatan millet sevgisinin aşılamalıdır. Çocuklarımızın geleceğimizin teminatıdır.

Önceki yıllarda şehir stadlarında yapılan 23 Nisan kutlamaları çocukluğumuzun en güzel anılarının yer aldığı en özel günlerdi. Herşeyden önce bizleri bu kutlamalara hazırlayan öğretmenlerimiz 23 Nisan’ın önemine vakıf, o ruhu taşıyan insanlardı . Onların verdiği şevk ile 23 Nisan kutlamaları önem ve mana kazanmaktaydı. 23 Nisan’ın manasına uygun hazırlanan etkinlikler hem çocukların, hem de şehirde

yaşayan tüm halkın heyacanı ve mutluluğu olmaktaydı. Bir gün öncesinden başalayan etkinlik çalışmaları günler boyu sürecek tatlı anılara vesile olmaktaydı. Bu coşku, milli birlik ve kaynaşmanın pekişmesine vesile olan en güzel katkıydı. Dileğim, bizlerin isteğine yöneticilerimiz kulak verir ve 23 Nisan kutlamaları eski çoşkusuna kavuşur.