CHP'li Özel ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Görüşmesinden Satır Başları CHP'li Özel ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Görüşmesinden Satır Başları

Gazze'de acil insani ateşkes çağrısı yapan karar tasarısı Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde oylamaya sunuldu. Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye dahil 80’i aşkın ülke tarafından desteklenen tasarı, ABD tarafından veto edildi. İngiltere'nin “çekimser” oy kullandığı oylamada, 13 üye “evet” oyu verirken, konseyin daimi üyesi ABD’nin “hayır” oyu kullanması nedeniyle karar taslağı kabul edilmedi. ABD'nin BM Daimi Temscilisi Robert Wood karar tasarısında Hamas'ın kınanmamasını eleştirerek, bunun kabul edilemez olduğunu savundu. Gazze'de acil insani ateşkes çağrısı yapılan karar tasarısında, tüm taraflara uluslararası hukuk kurallarına uyma çağrısı yapılıyordu. Tasarıda ayrıca tüm esirlerin acilen ve koşulsuz olarak serbest bırakılması ve insani yardım geçişine imkan tanınması isteniyordu. 

Bakan Fidan: "ABD'nin yalnız kaldığını bir kez daha gördük"   Bakan Fidan: "ABD'nin yalnız kaldığını bir kez daha gördük"  
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Adil bir dünya mümkün ama Amerika’yla değil”   Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Adil bir dünya mümkün ama Amerika’yla değil”  

ABD-amerika-bm-birlesmis-milletler-gazze-oylama-veto (1)BM Genel Sekreteri Guterres Çağrı Yapmıştı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, geçtiğimiz Çarşamba günü 15 üyeli konseyi iki aydır süren savaştan kaynaklanan küresel tehdit konusunda uyarmıştı. Guterres, üyeleri tam ve kapsamlı bir ateşkes ilan edilmesi için birleşmeye ve harekete geçmeye çağırmıştı.

ABD-amerika-bm-birlesmis-milletler-gazze-oylama-veto (3)

Kaynak: Burak Ersoy / NEW YORK (İHA)