Kültür ve Turizm Bakanlığı Yetkililerinden Bonsai Müzesi’ne Ziyaret Kültür ve Turizm Bakanlığı Yetkililerinden Bonsai Müzesi’ne Ziyaret

Aladağ, “Yürüyen Köşk, bir ağaç dalı kesilmesin diye koca köşkün temelden kaydırılması ile ünlüdür. Aynı yerde dalları kafeterya locasının üstüne geliyor diye ağacın süreç içinde yok edilmesi çok acıdır, ‘köşkün yürütülmesi’ ile verilen mesaja tamamen terstir” dedi. Yalova Platformu Üyesi Av. Cengiz Aladağ, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası, şehrimizin simgesi Yürüyen Köşk’ün bahçesine yapılan kafeteryanın yanındaki ağacın zaman içerisinde tamamen kesilmesine tepki gösterdi.

Yalova Yuruyen Kosk Agac Kesme Kafe Tepki Haber Gazete (5)Aladağ, “Yürüyen Köşk kafeteryası 2017 yılında yenilendi. Bildiğim kadarıyla o zamanın parasıyla 900 bin TL harcandı. Kafeteryanın yanına da bir kapalı kahvaltı salonu, üç de loca yapıldı. Bu ağaç, tam Yürüyen Köşk arazisinin Doğu tarafındaki sınırında olduğu için çok estetik görünüyordu, zaman zaman fotoğrafını çekiyordum. Ağaca ilk olarak 2017 sonu 2018 yılı başlarında zarar verildi; bazı dalları locaların üstüne geliyor diye bu dalları kestiler. Bir yıl kadar sonra ise tamamen ve çirkin bir şekilde budadılar. Ağaca verilen bu zararların fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmıştım. Araya pandemi de girince uzun zaman o tarafa gidememiştim. Bir hafta kadar önce ağacın tamamen kesildiğini, yok edildiğini gördüm. Ne zaman kesildiğini bilmiyorum ama geçmişte yapılan budamalardan o ağacın orada istenmediği belliydi. Yürüyen Köşk, bir ağaç dalı kesilmesin diye koca köşkün temelden kaydırılması ile ünlüdür. Aynı yerde dalları kafeterya locasının üstüne geliyor diye ağacın süreç içinde yok edilmesi çok acıdır, ‘köşkün yürütülmesi’ ile verilen mesaja tamamen terstir” dedi.

Yalova Yuruyen Kosk Agac Kesme Kafe Tepki Haber Gazete (1)

Editör: Arda Yavuz