Yalova’da Köylerde Hanelere Akıllı Su Saati Takılacak Yalova’da Köylerde Hanelere Akıllı Su Saati Takılacak

İstanbul eski Belediye Başkanı 94 yaşındaki Ahmet İsvan, tedavi gördüğü İstanbul’daki özel bir hastanede yaşamını yitirdi. İsvan’ın 4 yıl önce yaşamını yitiren eşi Cumhuriyet Reha İsvan’ın Yalova’nın Çiftlikköy İlçesi Taşköprü Beldesi’ndeki mezarının yanında Perşembe günü toprağa verilecek.
İstanbul’da 1973-1977 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Ahmet İsvan, bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Maslak Acıbadem Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. İsvan’ın 4 Mayıs Perşembe günü İstanbul Teşvikiye Camii’ndeki cenaze töreninin ardından, 9 Mayıs 2013’te yaşamını yitiren eşi Cumhuriyet Reha İsvan’ın Yalova’nın Çiftlikköy İlçesi’ne bağlı Taşköprü Beldesi’ndeki mezarının yanında toprağa verileceği bildirildi.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İsvan’ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu Ahmet İsvan’ın Cenazesin  ABD gelecek oğlu ve torunu için Perşembe günü Teşvikiye Camiinde kılınacak namazdan sonra Yalova Taşköprü Beldesinde eşi Reha isvan’ın yanına defnedileceğini açıkladı
“Gerçek bir dava adamıydı
Salman açıklamasında "Gerçek bir dava adamıydı. İstanbul Belediye Başkanlığı görevini başarıyla yapmış, ülkemizin yetiştirdiği önemli siyasetçilerdendi. Ömrü mücadele içinde geçti. Nasıl bir kaderdir ki 1 Mayıs işçi olayları nedeniyle haksız yere tutuklanıp hapis yattı ve yaşamını 1 Mayıs'ta bu sabah kaybetti. Allah rahmet eylesin Ahmet İsvan büyüğümüz. Başımız sağolsun mekanı cennet olsun. Cenazesi ABD gelecek oğlu ve torunu için Perşembe günü Teşvikiye Camiinde kılınacak namazdan sonra Yalova Taşköprü Beldesinde rahmetli eşinin yanına defnedilecek" dedi
İsvan kimdi?
1923 İstanbul Doğumlu Ahmet İsvan, İstanbul'da Robert Kolej'i ni bitirdikten sonra ABD'de tarım ve meyvecilik öğrenimi gördü. Türkiye'ye dönüşünden sonra  1950 yılında Yalova Taşköprü’ye yerleşerek burada uzun yıllar tarım araştırmaları ve çiftçilik yaptı. 1950 yılında CHP’ye üye olan ve uzun yıllar CHP  teşkilatında görev alan İsvan, 1973 yılında CHP adayı olarak katıldığı seçimlerinde  %64 oy alarak İstanbul Belediye Başkanı seçildi. 12 Eylül 1980 darbesi ile birlikte tutuklandı. 1983 yılında yargılama sonucunda aklanarak tahliye oldu.  Daha sonra  1995 yılına kadar Sosyal  Demokrat Halkçı Parti'de (SHP) parti meclisi üyeliğinde bulundu .

 

Editör: TE Bilişim