Ahlaksız…
Terbiyesiz…
Şerefsiz…
Yalancı…
Hırsız…
Daha hafiflerini yazmaya gerek yok. Küfürlü konuşmalarda basın etiğine sığmıyor.
Aklı başında dediğimiz insanlar meydanlarda, sokaklarda bağıra çağıra birbirlerine saldırıyor.
Yalova Yalova olalı böyle seçim, böyle rezillik görmedi.
Aklı başında olan insanlar, hayret ve ibretle izliyor sadece. Gerilimi sürekli üst düzeyde tutmayı hedefleyip toplumu biz ve onlar diye ayırıp insanları birbirine düşürdüklerinin farkında olmayan siyasi anlayışı kabul etmek mümkün değil. Küçük bir eleştiride bile “Biz onu biliyoruz” yaftasını yapıştırıp insanların arkasından akıl almaz senaryolar yazanlara selam vermek bile içime sinmiyor. 
Kendi yaptıklarına bakmadan karşısındakine her türlü sallamayı siyaset olarak yorumlayanların Yalova’ya verdiği zararı kimse görmüyorsa toplum olarak akıl tutulması yaşıyoruz demektir. İllede taraf olmak zorundaymış gibi toplumu germenin mantığını anlayamıyorum.
Hele hele sanal alem….
Tam bir alem.
Küfürler havada uçuşuyor. Sahte rumuzlar, çakma resimlerle birbirine yüklenen insanların yalan yanlış bilgileri gerçekmiş gibi yutturmaya çalışması bir başka alem.
Makam, mevki ve siyasi ikbalin 70 yıllık insan ömründe böylesine önem kazanması nasıl acınacak halde olduğumuzun göstergesidir. Şuursuzca, robotlaşmış bir yapıyla rüzgarın sürüklediği yapraklardan beter duruma düşürülmüş insanlar 1 Hazirandan sonra Yalova’da yaşamayacak mı acaba?
Şimdiden selam sabahı kesenler 3-5 yıl geriye gidip bu sokaklarda enkaz altlarında insan çıkartmaya çalıştığımızı nasıl ve ne çabuk unuttular?
Bu nasıl bir hırs.
Bu nasıl bir kin.
Bu nasıl bir felsefe.
Anlayamıyorum.
İnsani değerlerin böylesine yok olduğu Yalova’da kim hangi koltukta oturursa otursun, kim hangi sıfatı taşırsa taşısın benim için değeri olmayacaktır.
Yalova’da gençler işsizmiş, emekliler zorlanıyormuş, esnaf icrada, ticaret erbabı bankada debeleniyormuş, kimin umurunda….
Çocukça bile diyemediğim olaylar Yalova insanını bölüyor, kırıyor, döküyor.
Neymiş, ha kahverengi, ha krem rengi bir koltuğa kim oturacakmış…..
Yazık, yazık, yazık
Yazıklar olsun.