Tarihin derinliklerinden günümüze ulaşan musıki zincirimizin son halkalarından biri Amir ATEŞ hocamızdır. 30 Ekim 2017 günü akşamı Yalova’da ağırladığımız günümüzün bu büyük bestekarının kökleri , Emin ONGAN, Sadettin KAYNAK, Selahattin PINAR , Hacı Arif BEY, Tanburi Cemil BEY, Zekai DEDE , Hamami Zade Dede EFENDİ, ITRİ , Merağalı ABDÜLKADİR ve FARABİYE kadar uzanmaktadır.

Yüzlerce yıldır süren meşk sistemi sayesinde usta çırak ilişkisi ile günümüze ulaşan musıki geleneğimiz bu saydığımız zincirin başında bulunan Farabi’den çok daha derinlere uzanmaktadır. Bu tarihi sürecin izlerini sürenler bunun bilincinde ve farkındadırlar. Farabi döneminden günümüze ulaşan kaynaklarda görmekteyiz ki tekamülünü tamamlamış bir makam geleneğimiz vardır. Bu makamsal ezgilerin olgunlaşma süreçleri için sanırım zamanı binlerce yıl geri sarmak gerekir.

Günümüzde yaşayan iki büyük efsanemiz var , onlardan biri Prof.Dr.Alalattin YAVAŞCA hocamız ve diğeri Amir ATEŞ hocamızdır. Ben kendimi çok şanlı sayanlardanım bu iki büyük usta ile tanışma ve yakınlık kurma şansını buldum. Onların cevherinden bir nebze bile olsa faydalanma şansım oldu. Değerli hocam Alaattin YAVAŞÇA ile geçtiğimiz yıllarda her insana nasip olamayacak birlikteliğimiz oldu ve güzel anlar ve hatıralar biriktirdim. Tek üzüntün hocamızı Yalova’da bir konserde ağırlama şansımız olmadı birkaç konser hazırlığımız hocamızın ani sağlık sorunları yaşadığı için onsun icra edildi. Her şey kısmetle oluyor. Yüce mevlam nasip etmeyince hiçbir şey olmuyor.

Amir ATEŞ hocamızı Yalova’da dört farklı konserde ağırlama şansımız oldu, 30 Ekim 2017 konserimiz bu konserlerin en görkemlisi olarak gerçekleşti. Amir ATEŞ günümüz bestekarları içinde müzik dili en gelişmiş ve etkili olananıdır. Son yıllarda beste üretimi konusunda ilhamı coşmuş durumdadır. Konser gününden bir gün önce en son yaptığı bestesini bana telefonda dinletti ve bu eserini ilk duyan kişi ben oldum . Kendi sesinden bu eseri dinlemek şerefine eriştiğim için kendimi çok şanslı hissettim.

Alaaddin hocamız ,Amir hocamızın ve 18 yıl boyunca benim hocam olan Erdinç ÇELİKKOL hocamız aynı ekolden gelen insanlardır ve Amir hocamız ve Erdinç hocamız uzun yıllar Üsküdar Musıki Cemiyetinde Emin ONGAN hocanın talebeleri olarak yetişmişlerdir. Bende Erdinç Çelikkol hocamın talebesi olarak bu zincire kendimi bağlanmış olarak hissediyorum . Gücüm yettiği sürece Yalova Musıki Derneği vasıtasıyla bu zincirin onuruna yakışır şekilde hizmet etmeye devam edeceğim . Yukarıda saydığım musıki zincirimizin son halkaları olan bu büyük insanlara sağlık dolu nice yıllar diliyorum.