Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 11 Mart Pazartesi günü Yalova’ya geldi. Bakan Kacır’ın ilk adresi Yalova Valiliği oldu. Vali Dr. Kaya ile görüşme gerçekleştiren Bakan Kacır, Yalova’da katılacağı programlarla ilgili bilgi vermek amacıyla Yalova Valiliği önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Belediye Birlik Üyeliklerine CHP'liler Seçildi! Belediye Birlik Üyeliklerine CHP'liler Seçildi!

“5 fabrika açacağız ve 20 fabrikanın açılışını gerçekleştireceğiz”

Sözlerine Ramazan ayını kutlayarak başlayan Bakan Kacır, “Ramazana ülkemizin güzel şehirlerinden olan Yalova’da başlamış olduk. Bugün Yalova’da inşallah güzel bir gün geçireceğiz. Esnaflarımızla bir araya geleceğiz. Organize Sanayi Bölgemizde 5 fabrikanın açılışını, 20 fabrikanın da temel atma törenini gerçekleştireceğiz ve aynı zamanda Bölgesel Kalkınma projelerimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Yalova’da son dönemde üzümsü meyvelerin yetiştirilmesine yönelik çok önemli bir ilgi var ve bunu da bu alandaki ilk meyve suyu fabrikasının açılışını yaparak önümüzdeki dönemde Yalova’ya ve Türkiye ekonomisine katkı sunma istikametinde desteklemeye yönelik önemli bir adım atmış olacağız” dedi.

“Şehrini değil şöhretini, kentini değil kendini düşünüyor”

Kendisinin ve bakan arkadaşlarının Türkiye’nin her yerinde sahada olduğunu vurgulayan Bakan Kacır, “Sadece İstanbul’da değil, Türkiye’nin her yerinde… Sadece seçim döneminde değil, her daim gayretlerimizi sürdürüyoruz. Ben geçtiğimiz günlerde Zonguldak’taydım, Batman’daydım, Giresun’daydım. Bütün bakanlarımız Türkiye’nin dört bir yanında her daim, özellikle kendi alanlarında Türkiye’nin ekonomik kalkınma yolculuğuna katkı sunmaya yönelik gayretlerini ve çalışmalarını sürdürüyorlar. Biz Türkiye’nin tüm şehirlerinden mesulüz ve sorumluyuz. Sorumluluğumuzu yerine getirmek için gayret ediyoruz” şeklinde konuştu. İstanbul Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’na sorular yönelten Bakan Kacır, “Kendisi geçtiğimiz yıl 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde kendisini hayali Cumhurbaşkanı Yardımcısı ilan ederek İstanbul’dan 700 km ötede mitingler yapıyordu. Acaba o mitingleri yaparken İstanbul’un ulaşım sorununu mu çözüyordu? Şehrini değil şöhretini, kentini değil kendini düşünerek İstanbul’dan 1000 km ötede hayali Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak miting yaparken İstanbul’un deprem sorununa yönelik bir çalışma mı yürütüyordu? Kendisine bunları sormak gerekir” ifadelerini kullandı.

Yalova Valiliği önündeki basın açıklamasının ardından Bakan Kacır, Yalova Ak Parti Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ile Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mutafa Tutuk, AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, MHP Yalova İl Başkanı Ahmet İhsan Güldoğan ve Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Bahçekapılı ile birlikte Yalova Merkez’deki esnafları gezdi ve daha sonra Yalova Belediyesi’ne geçti.

Bakan Kacır, Yalova Meyve Suyu Üretim Merkezi'ni Açtı Bakan Kacır, Yalova Meyve Suyu Üretim Merkezi'ni Açtı

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel