Yalova, TRT 1 Ekranlarına Gelecek Yalova, TRT 1 Ekranlarına Gelecek

yalova-merkez-sahil-balikci-barınak-cokme-endise (2)Yalova Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Karataş, merkez balıkçı barınağında yaşanan çökmenin vatandaşlar ve balıkçılar arasında endişeye sebebiyet verdiğini belirtti.

Karataş, “Yalova Valiliği’nin koordinasyonu ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Ulaştırma Bakanlığı Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH) ile de kontak halindeyiz. Yalova balıkçı barınağı şiddetli bir fırtınaya maruz kaldığında çökme tehlikeyalova-merkez-sahil-balikci-barınak-cokme-endise (3)si ile karşı kaşıya kalabilir. Merkez balıkçı barınağında yaşanan çökme, vatandaşları ve balıkçıları her geçen gün endişelendiriyor. Tehlike nedeniyle Yalova Liman Başkanlığı alana tekne bağlamayı yasakladı. Yalova Belediye Başkanımız Mustafa Tutuk’a da konuyu illettik, incelemelerde bulundu. Burasının yapılması için birtakım uğraşlarda bulunmuş ancak belediye bütçesi yetersiz olduğu için DLH’yı bekliyoruz. Çökme olunca deniz suyu yükseldiğinde, yoğun bir dalgada da taşları delip geçiyor. Böylelikle limanı parçalayacak. Şu an tedbir alınmazsa yapımı daha da maliyetli olacak. Merkezdeki barınağın alt yapısı bozuk, bugün üst yapı 50 milyon TL’ye mal oluyorsa; altyapı 100 milyon TL’ye mal olur. Altyapının bozuk olması daha da tehlikeli. Buranın acilen yapılması lazım. Milletvekillerimize bu konuyu bir kez daha ileteceğiz. Bir an önce yapılması gerekiyor, çünkü liman kayıyor” ifadelerini kullandı.

yalova-merkez-sahil-balikci-barınak-cokme-endise (8)yalova-merkez-sahil-balikci-barınak-cokme-endise (7)yalova-merkez-sahil-balikci-barınak-cokme-endise (6)yalova-merkez-sahil-balikci-barınak-cokme-endise (5)yalova-merkez-sahil-balikci-barınak-cokme-endise (4)

Editör: Arda Yavuz