Türk Kadın Boksunun son yıllardaki en önemli temsilcilerinden olan Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu, başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor. Bu yıl Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Avrupa Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 66 kiloda ringe çıkan Sürmeneli, finaldeki Rus rakibi lbina Moldazhanova’yı 5-0 yenerek ilk Avrupa Şampiyonluğunu kazanırken, 52 kiloda ringe çıkan Buse Naz Çakıroğlu, finalde karşı karşıya geldiği Anastasiia Kool’u üç rauntta da 5-0 mağlup etti ve üçüncü kez Avrupa Şampiyonu oldu.

Yalova Altinova Belediye Baskan Kadin Boks Avrupa Sampiyona Altin Madalya Buse Naz Surmeneli Cakiroglu (2)“Türk Kadının gücünü gösterdiler”

İkincilik Elimizden Uçtu Gitti! İkincilik Elimizden Uçtu Gitti!

Sürmeneli ve Çakıroğlu’nun başarılarının ardından birçok farklı isimden kutlama mesajları gelmeye başladı. Buna Altınova’nın Kadın Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca da katıldı. Başkan Fazlaca, “Şampiyon Kadınlar… Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Sporcuları Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli milli formayla Boksta Avrupa Şampiyonu olarak Türk kadınının gücünü gösterip Türkiye’nin gururu oldular. İki sporcumuzu da yürekten kutluyorum” dedi.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz