Cumhuriyet Halk Partisi, Yalova’daki adaylarının tanıtım toplantısını 3 Mart Pazar günü Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçekleştirirken, partililer büyük bir ilgi gösterdi. Toplantıda Yalova Belediye Başkan Adayı, Yalova İl Belediye Meclis Üye Adayları ve Yalova İl Genel Meclis Üye Adayları tanıtıldı ve 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli Genel Seçimler için mücadele etme sözü verildi. Adayların tanıtılmasından önce söz alan Tahsin Becan, Yalova’daki yerel seçimlerden güncel olaylara kadar birçok konuda açıklamada bulundu.

Yalova Chp Vekil Tahsin Becan Aday Tanitim Toplanti (3)“Türkiye’ye son yıllarda yatırım diye bir şey gelmiyor”

Vekil Becan, Belediye Başkanlarını Kutladı Vekil Becan, Belediye Başkanlarını Kutladı

Her birinin canla ve başla 14 Belediye’yi almak için çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, “Bu çok çok önemli bir seçim. Bu bir tek Belediye Başkanlığı seçimi değil. Allah korusun Türkiye çapında es kaza başarısız çıkarsak geleceğinizin nereye gideceğini iyi kötü televizyonlardan izliyorsunuz” dedi. Anayasayı tanımayan bir ülke haline geldiklerini belirten ve Rahmi Koç’un “İnsanları kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim” sözünü hatırlatan Vekil Becan, “Bu insanlar arasında olduğu gibi ülkeler arasında da aynı. Türkiye’ye son yıllarda yatırım diye bir şey gelmiyor. Yatırım gelmediği zaman ülkenin ekonomisinin ne hale geldiğini görüyorsunuz. Her birimiz 10 misli fakirleştik ve herkes kendi çapında zorlanıyor. Dün tersaneleri gezdim. Tersaneler ihracat yapıyor gibi gözükse de inanın her biri şu anda zarar ediyor. Çünkü doğalgazı, elektriği ve çalışanlara verdikleri maaşın hepsi bir gider. Evet devlet asgari ücreti arttırıyor ama bunu iş insanı ödüyor. O bile yetmez, asgari ücretle geçinmek kolay bir şey değil. Devletin burada katkı sunması lazım ama yapmıyor. En son emeklilere istediğimiz zammı uğraşmamıza rağmen getiremedik. İnşallah iktidarı ele geçirdiğimiz zaman bunları düzeltmek için elimizden geleni yapacağız.” İfadelerini kullandı.

Yalova Chp Vekil Tahsin Becan Aday Tanitim Toplanti (5)“Kim olduğu belli olmayan yabancılarla yaşamak zorunda bırakıldık”

İlk olarak 250 bin dolar olarak belirlenen ve daha sonra 400 bin dolara yükseltilen vatandaşlık verme ücretinin Türkiye’nin en acı gerçeklerinden biri olduğunu belirten Becan, “ Belki de inşaat yapan arkadaşlar daire sattım diye bir müddet seviniyor ama aldıkları yeri ne kiraya veriyorlar ne de satıyorlar. Şu anda içlerinde tinercilerin dolaştığı boş dairelere sahibiz. Sahilde 10 kişiden 8’i yabancı. Hatta bunu mecliste bunu anlattım. Maalesef trajikomik bir olay; Fatih Caddesi’nde elektronik işi yapan bir mağaza eleman aranıyor diye ilan yazmış. Bizde gençlerimizi iş bulabilsin diye gönderdik. Aldıkları cevap, “Yabancı çalıştırmıyoruz” oldu. Maalesef göçmen literatürüne baktığımız zaman %80’i de geri dönmüyor. Keşke zamanında daha sınırlı, onların yaşayacağı şehirler yaratsaydık da iş dünyasının vergisi 1 puan yükselseydi ve onlara insani anlamda destek olsaydık. Ama şu anda kimin girdiği belli olmayan bir sürü yabancı ile beraber yaşamak zorunda bırakıldık” şeklinde konuştu.

“Eskişehir’i Türkiye’nin Paris’i yaptık”

Maraş depreminde ilk 3 gün boyunca orada olduğunu söyleyen Becan, “Oradaki depremi görünce Yalova’da deprem olmadı dedim. Bunu birinci derece akrabalarını kaybeden biri olarak söylüyorum. O bölgeye gidip, “Oy verirseniz hizmet var, vermezseniz yok demek…” buna ne denir bilemiyorum. Bunun en iyi örneği Eskişehir; Eskişehir’in arkasında devlet mi var? Eskişehir’i Türkiye’nin Paris’i yaptık. Onun için hükümetin hangi partiden olduğu önemli değil. Önemli olan Başkan Adayımızın etrafında onu destekleyen yöneticilerin birlikte çalışması. Başarı takım işidir” dedi. Tüm Belediye Başkan Adayları ile konuştuğunu açıklayan Becan, “ Herkese eşit davranacağız. Nereli olduğuna bakmadan, hangi siyasi görüşte olursa olsun, eşit hizmet etmek için canla ve başla çalışacağız ifadelerini kullandı. Belediyelerin ihtiyacın çok üzerinde eleman aldıklarını vurgulayan Becan, “Bunu niye söylüyorum? İnşallah kazandığımızda bunların işine son verecek değiliz. Ama başka sektörler kurarak onları çalıştırmaya devam edeceğiz. Kimsenin ekmek parasıyla uğraşacak halimiz yok” şeklinde konuştu.

Yalova Chp Vekil Tahsin Becan Aday Tanitim Toplanti (4)“Yalova’ya kamu yatırım gelmiyor”

Sanayisiz bir ülke ve ilin düşünülemeyeceğini belirten Becan, “Ama Yalova ve Çınarcık’a kadar bir turizm kentiyiz. Yalova, turizm, eğitim ve kültür şehri olmalı. Yalova’ya bir özel üniversite daha getirirsek bu da bir artı olur. Gençlerin faydalanacağı yerler yapmak zorundayız. Çünkü Yalova’ya gelen üst düzey yöneticiler en fazla 3 ay duruyor, 4. Ay bulamıyorsunuz. Sebep ne? Hayat hep çalışmak değil. Onların kültürel anlamda gidebileceği yerlere ihtiyacımız var” dedi. Yalova’nın kamu yatırımları noktasında 81 ilden sonuncu olduğunu açıklayan Vekil Becan, “Ama onlara sorduğunuzda en öndeyiz. Çünkü yaptıkları köprü yatırımının rakamına baktığımız zaman Yalova’dan geçtiği için Yalova yatırımı olarak değerlendiriliyor. Halbuki o Türkiye yatırımı. Yalova’ya kamu yatırım gelmiyor. Yalova bunları hak etmiyor. O yüzden hep beraber çalışıp, Çınarcık’tan Altınova’ya Yalova’yı hak ettiği yere getirmeye söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz