Cumhuriyet Halk Partisi, Yalova’daki adaylarının tanıtım toplantısını 3 Mart Pazar günü Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Partililerin büyük bir coşkuyla ilgi gösterdiği toplantıda Yalova Belediye Başkan Adayı, Yalova İl Belediye Meclis Üye Adayları ve Yalova İl Genel Meclis Üye Adayları tanıtılırken, 14 seçim bölgesinde de kazanmak için mücadele etme sözü verildi

Yalova Chp Mehmet Gurel Belediye Baskan Aday Aciklama (5)“Yalova halkının gasp edilen hakkını ve iradesini hep beraber geri alacağız”

Memleket Partisi Kurultay Sürecini Başlattı Memleket Partisi Kurultay Sürecini Başlattı

CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı ve CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan’ın ardından sahneye çıkan ve konuşması için söz alan CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürel, ““Buradan o kadar güzel gözüküyorsunuz ki... Sanki “Bir an önce seçim gelse de emanetimizi geri alsak” diyorsunuz. Sanki, “Bir an önce bu seçim gelse de Ankara’dan atamayla değil de Yalova’dan seçilmeyle Belediye Başkanlarının belirleneceğini tüm Yalova’ya ve bu iktidara hep beraber göstersek” diyorsunuz. Ve bu isteğe ve bu hissiyata sahip olmakta haklısınız ve haklıyız. Neden? Biz mağdur edildik ve hakkımız gasp edildi. Belediye seçimlerini iki kez kazandık ve ikincisini kısa bir süre sonra Yalova halkının iradesi ve hakkı gasp edildi. Belediye Başkanımız görevden uzaklaştırıldı ve suçsuz yere Başkan Yardımcımız hapis yattı. Bu seçim aynı zamanda bunların hesabını görme seçimidir. Yalova halkının gasp edilen hakkını ve iradesini hep beraber geri alacağız” dedi.

Yalova Chp Mehmet Gurel Belediye Baskan Aday Aciklama (2)“Bizim yüreğimiz var”

Karşı tarafın kendi inancını gördüğünü ve tedirgin olduğunu vurgulayan Gürel, “Hatırlıyor musunuz 1,5 ay önce %25 farkla seçimi kazanıyoruz diye Yalova sokaklarını dolaşanları… Neredeler şimdi? Seçimi nasıl alacağız diye kara kara düşünüyorlar. Ama bizlerin inançlı, ahlaklı ve azimli insanlar olduğumuzu gerektiğinde Yalovalıların hakkını almak için her şeyi yapacağımızı unuttular. İşte şimdi onlara gösterme vakti. Seçimle gelmedikleri koltuklardan, ehil olmadan yönetmeye çalıştıkları belediyeden tüm yetkilerinin gideceğini hissetmeye başladılar. O güzel günleri bitiyor. Halka hesap verme vakitleri geliyor. Gideceklerinden dolayı ne yapıyorlar? Evlere gidiyorlar ve tatlılar börekler, çörekler ve hediyeler mevut iktidarın kadroları tarafından dağıtılıyor. Bizim onlarla para ve pul konusunda baş etmek için gücümüz olmayabilir. Gönüllerine hizmetlerine giremedikleri ailelerin evlerine parayla, pulla, promosyonla, hediye ile girmeye çalışıyorlar. Ama Yalova halkı bunu yemeyecek. Çünkü bu halkın hakkı gasp edildi. Bizim onlarla parasal anlamda mücadele etme şansımız ne yazık ki yok, lojistik imkanlarımız yok ama neyimiz var? Bizim yüreğimiz var. Bizim özgürlüğe eşitliğe, demokrasiye ve dayanışmaya inancımız var” ifadelerini kullandı.

Yalova Chp Mehmet Gurel Belediye Baskan Aday Aciklama (7)“Marka haline gelmiş bir Belediye Yönetimi olacağız”

Belediye Başkanlığı’nı kazanmayı sadece kendisinin değil tüm Yalova halkının beraber başaracağını vurgulayan Gürel, “Hep söylüyoruz ya; Birleşe birleşe kazanacağız… Evet, inanarak söylüyorum. Birleşe birleşe, yürek yüreğe, omuz omuza tek bir yumruk olarak kazanacağız. Kökenine, diline, dinine, mezhebine bakmadan bütün insanları tek bir potada birleştirip Yalova Belediyesi’ni hep beraber kazanacağız. Bu ehil kadroları göreve getireceğiz ve ondan sonra da bam başka bir Belediyecilik serüveni başlayacak. Göreceksiniz, uzun yıllar boyunca marka haline gelmiş bir Belediye Yönetimi olacağız” şeklinde konuştu.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Yalova Chp Mehmet Gurel Belediye Baskan Aday Aciklama (8)

Editör: Arda Yavuz