Yalova’nın ekonomi ve siyasi gündemini meşgul eden üç projenin mimarlarıdır, yazının başlığındakiler. Siyaseten  Hak ve Halk diyenlerle, ekonomide güçlü olalım diyenlerin ortak gündeminde buluştuk Yalova’da .

Ancak ne yazık ki bir türlü ortak akılı yine oluşturamıyoruz. Birileri padişahlıktan, “Ben yaparsam olur” demekten, “Benden iyi kimse düşünemez” demekten kendini alamıyor.

Ayrıntıyı tartışmaktan ana temayı hep kaçırıyoruz. Yalova Belediyesi’nde bir önceki  dönemden kalan borç 56 olsa ne olacak 85 olsa ne olacak. Faizini hesaplasan da düşsen ne olacak, düşmesen ne olacak.

Meslektaşım İbrahim Yurdagül’ün söylediği gibi bir çizgi çekip, çizginin gerisinde kalanları hiç konuşmamayı denesek olmaz mı ? 

Yalova Belediyesi’nin borç yükünden kurtulmasından ziyade belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda 5 yıldızlı bir otel, kongre turizmi ve SPA merkezlerini ilimize kazandırarak projeyi Yalova’nın ortasına kazındıracak bir uygulama kimi, neden rahatsız eder?

Cevap çok basit. Siyaseten bir daha Yakup Koçal’ın önünü kesemem diyenleri  rahatsız eder. Tek cevap bu. Bunun haricinde üretilen tüm cevaplar bahanedir. Peki Hak ve Halk bu cevapların neresinde?

Yalova’nın geleceği ve Yalova esnafı ticaret erbabı bu cevabın neresinde? 

Hiçbir yerinde değil 

Kimsenin böyle bir düşüncesi de yok zaten. Yalova esnafı bu sene bir ay Arap turist akını yaşadı, yüzü güldü, neler yapılabileceğini düşünmeye başladı. Bursa ve İstanbul’dan Yalova’ya günübirlikçi taşıyan rehberler el üstüne çıktı. 

Kimse bana maval okumasın.

Gelelim çiçekçilere.

Üç beş kuruşluk ilan için YASBİR isimli birliğin varlığını hatırlayan ve hatırlatanlarla başlayalım. Süs bitkileri üreticilerinin tek üst derneği olan SÜSBİR’in son kongresinde SASBÜD BAŞKANI Abdullah Okul SÜSBİR’in yönetimi seçimini kazandı.

Haberi olan var mı? 

40 üretici bir araya geldi. Ortaklık oluşturuldu, yeni bir şirket kuruldu. Proje hazırlandı, Tigem’in Yalova’daki ihaleye çıkmış 1500 dönüm için gerekli olan 5 trilyonluk kaynak firmaların öz kaynaklarıyla bir araya getirildi. 

Halen bu işin yanında ve önünde yürümeyen siyasetçi ve ticaret erbabı varsa fındık kadar beyni yokmuş derim. 3 günlük çiçek fuarı İstanbul’a gitti diye yırtınan esnafımıza küçük bir hatırlatma yapayım.

Hazırlanan proje 12 ay boyunca açık bir fuar alanı düşünün ötesini anlatmıyorum. Uzun süreçten geçilirken her ayrıntı herkesle paylaşıldı. Üstüne basarak söylüyorum. 

HERKESLE PAYLAŞILDI.

Siyaseten insanları kendilerine biat edenler olarak görenler aklını başına almak zorunda. 

Yalova’da her işi siyasetçiler yapmıyor. Bunu biliyoruz da, alın bu işin siyasi rantını kim istiyorsa yesin. 

Ah şu çelikçiler.

Başımıza birde bunlar çıktı.  İşi gücü bıraktılar yeni bir bela yarattılar. 

Perdecisi, elektrikçisi, müteahhidi, mühendisi bir araya gelmişler bedava yer peşinde koşuyorlarmış! 

Yahu turizm gelişsin diye Termal’de 1700 dönümlük araziyi bedavaya veriyoruz. Yol, su, Termal su, kanalizasyon, elektrik hepsi hazır. Siz nerede yaşıyorsunuz. 

Kim uyandırdı bu Yalova’da yaşayanları da. Ne güzel 4,5 km sahili Ankara’dan paylaştılar………………
 
Tekrar tekrar yazmaktan gına geldi. Bir kez, ne olur bir kez olsun düşünülenlerin arkasında bir başka niyet aranmasa olmaz mı?