Yalova Üniversitesi Sporcuları Hazır: Bekle Bizi Play-Off Yalova Üniversitesi Sporcuları Hazır: Bekle Bizi Play-Off

Yalova Ciftlikkoy Termal Belediye Milli Sporcu Gures Romanya Bukres Avrupa SampiyonaÇiftlikköy Belediyespor’un altın kızı Buse Tosun Çavuşoğlu ve Termal Belediyespor’un yıldızı Tuba Demir, 13-16 Şubat tarihleri arasında Romanya’nın Bükreş kentinde düzenlenecek olan Büyük Kadınlar Avrupa Güreş Şampiyonası’nda mindere çıkacak. Türkiye ise 10 sıklette 10 sporcuyla katılacak.

 Şampiyonada 20 ülkeden 150 kadın güreşçi mücadele edecek. Organizasyon 2024 Paris Olimpiyat Oyunları öncesinde sporcularımız adına önemli bir deneyim olacak. Yalova’yı ve ülkemizi temsil edecek sporcularımızdan son dünya şampiyonu Buse Tosun Çavuşoğlu 68 kiloda Tuba Demir ise 55 kiloda madalya arayacak.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Şeref Eroğlu “Bütün rekorlar kırılmak için var. Türk güreşi iki yılda hangi şampiyonada rekor kırmadı ki... Yine bizim zamanımız, yine şampiyonların zamanı... Bir Avrupa Şampiyonası geldi çattı. Kaldığımız yerden tarih yazmaya devam edeceğiz. Bu şampiyona bizim için önemli. Durmak yok yola devam diyoruz. Bütün rekorları kırmak için minderde olacağız. Başarı inananların, pes etmeyenlerin, vazgeçmeyenlerin en büyük övünç kaynağı ve madalyası diyorum. Ben onlara şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu.

Kadın Güreş Milli Takımı Antrenörü Efrahim Kahraman ise “Dünyada söz sahibi bir takımız. Bu yıl da öyle olacak inşallah. Şu ana kadar 2 kotamız var. Takımımız genç bir ekip. Başkanımız Şeref Eroğlu bunun üzerinde çok durdu” açıklamasını yaptı.

Avrupa Şampiyonası kadrosu şöyle:

Evin Demirhan Yavuz (50 kilogram), Zeynep Yetgil (53 kilogram), Tuba Demir (55 kilogram), Elvira Kamaloğlu (57 kilogram), Eda Tekin (59 kilogram), Ebru Dağbaşı (62 kilogram), Kadriye Aksoy (65 kilogram), Buse Çavuşoğlu (68 kilogram), Nesrin Baş (72 kilogram), Yasemin Adar Yiğit (76 kilogram).

Editör: Arda Yavuz