31 Mart 2024 Mahalli Genel Seçimlerine az bir zaman kala siyasal partiler son düzlüğe girmeden önce çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’nin seçim bölgelerinden yerel seçimlerine girecek partiler, belirledikleri adayları tanıtmak amacıyla toplantılar düzenliyor. Bu toplantıların sonuncusu Cumhuriyet Halk Partisi tarafından gerçekleştirilirken, CHP Yalova Belediye Başkan Adayı, CHP Yalova İl Belediye Meclis Üyeliği Adayları ve CHP Yalova İl Genel Meclisi adayları tanıtıldı. 3 Mart Pazar günü Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya partililer büyük bir coşkuyla ilgi gösterirken, CHP Genel Merkezi’nden CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Necla Kaçan toplantının konuğu oldu. 

Toplantıya CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürel, Yalova eski Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, Cumhuriyet Halk Partisi Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Adil Yele, Cumhuriyet Halk Partisi Termal Belediye Başkan Adayı Sabriye Sultan Yalçın, CHP Yalova İl Yönetimi’nden isimler ve diğer partililer geniş bir katılım sağladı.
Yalova Chp Aday Tanitim Belediye Baskan Aday Il Genel Meclis Uyelik (18)

“Ya Dilovası gibi olacağız ya da Nilüfer gibi olacağız”

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından sahneye çıkan CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı konuşmasını gerçekleştirdi. Doğancı, “Bizler yola çıkarken 14 Belediye’nin 14’ünü de alacağız dedik. Sizin gözlerinizdeki ışıltıyı her yerde görüyorum. Her yerde kazanacağız, 14 Belediye’nin 14’ünü de alacağız” dedi. 2019 seçimlerinde 14 Belediye’nin 4’nün kendilerinde olduğunu hatırlatan Başkan Doğancı, “O 4 Belediye’nin şu an 2 tanesi bizde. O 2’side Yalova’daki sosyal demokrat Belediyeciliğinin ve adil paylaşımın temsili… Yalova’da bu OSB’ler varken, bu tersaneler varken bu seçimin aslında bir amacı var. Ya Dilovası gibi olacağız ya da Nilüfer gibi olacağız. Yalova tercihini bu yönde yapacak. Benim gönlüm Nilüfer’den yana… Nilüfer gibi yaşanılır bir kent olmak istiyoruz” şeklinde konuştu. 14 seçim bölgesini gezdiğini ve diğer partilerin kendi adaylarının projelerinin çalmaya başladıklarını gördüğünü iddia eden Doğancı, “Biz Yalova’nın menfaati için bir projeyi hayata geçirmek istediğimizi söylüyoruz. Ya taklit ediyorlar ya da şimdiden engel olmaya çalışıyorlar. Onların engel olmalarına izin verecek miyiz? vermeyeceğiz ve daha çok çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Yalova Chp Aday Tanitim Belediye Baskan Aday Il Genel Meclis Uyelik (1)

“Yalova’yı hak ettiği yere getirmeye söz veriyoruz”

Başkan Doğancı’nın ardından sahneye çıkan ve 14 Belediye’nin hepsini almak için canla ve başla çalışacaklarını vurgulayan Vekil Becan, “Bu çok çok önemli bir seçim. Bu bir tek Belediye Başkanlığı seçimi değil. Allah korusun, Türkiye çapında es kaza başarısız çıkarsak geleceğinizin nereye gideceğini iyi kötü televizyonlardan izliyorsunuz” dedi. Anayasayı tanımayan bir ülke haline geldiklerini belirten ve Rahmi Koç’un “İnsanları kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim” sözünü hatırlatan Vekil Becan, “Bu insanlar arasında olduğu gibi ülkeler arasında da aynı. Türkiye’ye son yıllarda yatırım diye bir şey gelmiyor. Yatırım gelmediği zaman ülkenin ekonomisinin ne hale geldiğini görüyorsunuz. Her birimiz 10 misli fakirleştik ve herkes kendi çapında zorlanıyor. Dün tersaneleri gezdim. Tersaneler ihracat yapıyor gibi gözükse de inanın her biri şu anda zarar ediyor. Çünkü doğalgazı, elektriği ve çalışanlara verdikleri maaşın hepsi bir gider. Evet devlet asgari ücreti arttırıyor ama bunu iş insanı ödüyor. O bile yetmez, asgari ücretle geçinmek kolay bir şey değil. Devletin burada katkı sunması lazım ama yapmıyor. En son emeklilere istediğimiz zammı uğraşmamıza rağmen getiremedik. İnşallah iktidarı ele geçirdiğimiz zaman bunları düzeltmek için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu. Türkiye’nin 400 bin dolara vatandaşlık satmasının eleştiren Vekil Becan, “Bekadan bahsediyorlar. Suriyeliler, İranlılar ve Iraklılar nedeniyle Yalova’da yürüyemez hale geldik. Belki de inşaat yapan arkadaşlar daire sattım diye bir müddet seviniyor ama şu anda içlerinde tinercilerin dolaştığı boş dairelere sahibiz” diyerek eleştirilerini sürdürdü. Yalova’nın kamu yatırımları noktasında 81 ilden sonuncu olduğunu açıklayan Vekil Becan, “Ama onlara sorduğunuzda en öndeyiz. Çünkü yaptıkları köprü yatırımının rakamına baktığımız zaman Yalova’dan geçtiği için Yalova yatırımı olarak değerlendiriliyor. Halbuki o Türkiye yatırımı. Yalova’ya kamu yatırım gelmiyor. Yalova bunları hak etmiyor. O yüzden hep beraber çalışıp, Çınarcık’tan Altınova’ya Yalova’yı hak ettiği yere getirmeye söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.
Yalova Chp Aday Tanitim Belediye Baskan Aday Il Genel Meclis Uyelik (6)“Yalova halkının gasp edilen hakkını ve iradesini hep beraber geri alacağız”

Vekil Becan’ın ardından sahneye çıkan CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürel, “Buradan o kadar güzel gözüküyorsunuz ki... Sanki “Bir an önce seçim gelse de emanetimizi geri alsak” diyorsunuz. Sanki, “Bir an önce bu seçim gelse de Ankara’dan atamayla değil de Yalova’dan seçilmeyle Belediye Başkanlarının belirleneceğini tüm Yalova’ya ve bu iktidara hep beraber göstersek” diyorsunuz. Ve bu isteğe ve bu hissiyata sahip olmakta haklısınız ve haklıyız. Neden? Biz mağdur edildik ve hakkımız gasp edildi. Belediye seçimlerini kazanmamızdan kısa bir süre sonra Yalova halkının iradesi ve hakkı gasp edildi. Belediye Başkanımız görevden uzaklaştırıldı ve suçsuz yere Başkan Yardımcımız hapis yattı. Bu seçim aynı zamanda bunların hesabını görme seçimidir. Yalova halkının gasp edilen hakkını ve iradesini hep beraber geri alacağız” dedi.

Gürel, Yalova’yı kazanmak için ekip arkadaşlarıyla birlikte varını yoğunu ortaya koyacağını söyledikten sonra seçilmesi halinde Yalova için gerçekleştirmek istediği projeleri teker teker açıkladı ve anlattığı projelerin Yalovalılara aktarılması noktasında partililere büyük iş düştüğünü vurguladı. Projelerini açıkladıktan sonra Gürel, CHP Yalova Belediye Meclis Üyeliği Adayları ve CHP Yalova İl Genel Meclis Üyeliği Adaylarını teker teker sahnede tanıttı ve yaklaşan yerel seçimler için çalışma sözü aldı.

CHP’nin Yalova Adayları, tanıtım sonra erdikten sonra, Gürel’in seçim şarkısı eşliğinde el ele tutuşarak birlik görüntüsü verdi ve partililerle kucaklaştı.

Yalova Chp Aday Tanitim Belediye Baskan Aday Il Genel Meclis Uyelik (17)

Yalova Chp Aday Tanitim Belediye Baskan Aday Il Genel Meclis Uyelik (16)

Yalova Chp Aday Tanitim Belediye Baskan Aday Il Genel Meclis Uyelik (14)

Yalova Chp Aday Tanitim Belediye Baskan Aday Il Genel Meclis Uyelik (15)

Yalova Chp Aday Tanitim Belediye Baskan Aday Il Genel Meclis Uyelik (13)

Yalova Chp Aday Tanitim Belediye Baskan Aday Il Genel Meclis Uyelik (11)

Yalova Chp Aday Tanitim Belediye Baskan Aday Il Genel Meclis Uyelik (12)

Yalova Chp Aday Tanitim Belediye Baskan Aday Il Genel Meclis Uyelik (8)

Yalova Chp Aday Tanitim Belediye Baskan Aday Il Genel Meclis Uyelik (9)

Başkan Soygüzel, Saadet Partisi Heyetini Kabul Etti Başkan Soygüzel, Saadet Partisi Heyetini Kabul Etti

Yalova Chp Aday Tanitim Belediye Baskan Aday Il Genel Meclis Uyelik (7)

Yalova Chp Aday Tanitim Belediye Baskan Aday Il Genel Meclis Uyelik (4)

Yalova Chp Aday Tanitim Belediye Baskan Aday Il Genel Meclis Uyelik (3)

Yalova Chp Aday Tanitim Belediye Baskan Aday Il Genel Meclis Uyelik (2)

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel