Yalova Gazetesi’nin başlattığı “Mahallenin Muhtarı” serisi hızla devam ediyor. Programımıza son olarak Çiftlikköy Çiftlik Mahallesi Muhtarı Vedat Bilgin konuk oldu. Muhtar Bilgin, Yalova Gazetesi İnternetten Sorumlu Yazı işleri Müdürü Duygu Saral’ın soruların yanıtladı.

“Genelde memur kesimi tercih ediyor”

Altınova Tokmak Köyü Muhtarı Rahmi Çorbacı, “Ulaşımda Sorunumuz Oluyor” Altınova Tokmak Köyü Muhtarı Rahmi Çorbacı, “Ulaşımda Sorunumuz Oluyor”

Kendisini hakkında bilgi veren Muhtar Engin, annesi ile babasının Bulgaristan göçmeni olduğunu, kendisinin 1982 yılından itibaren doğma büyüme Yalova’da yaşadığını söyledi. Geçmişte taksicilik yaptığını belirten Engin 2 dönemdir muhtarlık yaptığını ve 11 yaşında Elif Eylül adında bir kız çocuğu olduğunu ifade etti. Engin mahallenin vatandaş portföyünden bahsederken, “Genelde memur kesimi tercih ediyor, hep eskiler buranın yerlisi” dedi.

“Nüfusumuz 9 bin 300”

Mahallesinin %80’i tanıdığını belirten Engin toplam 9 bin 300 nüfusa sahip olduklarını söyledi. Mahallenizde Darülharpçiler var mı sorusu üzerine Engin “ Bir ya da iki aile var sanırım. Okul müdürleriyle ortak çalışıyoruz o konuda. Gidiyoruz evlerine ziyarette bulunuyoruz. Ama çoğu zaten buradan gitmiş, kaydını almamış oluyor” ifadelerini kullandı.

“Şimdiki çocuklar dışarı çıkamıyor”

Eski Yalova ile yeni Yalova arasındaki farklardan bahseden Engin, “ Eski Yalova’yı özlüyoruz. En azından insanlar azdı ve birbirine değer, kıymet veriyorlardı. Çocuklar sokaklarda parklarda oynayabiliyordu. Şimdiki çocuklar dışarı çıkamıyor, benim kendi çocuğum da dahil. Korkuyoruz başına bir şey gelir diye. Bizim çocukluğumuz hep sokaklardaydı. Şimdiki çocukların arkadaşı bile yok” dedi. Mahallesinin güvenli bir bölge olduğunu söyleyen Engin, suç oranının az olduğunu ama en büyük problemin uyuşturucu sorunu olduğunu ifade etti.

 “Muhtarlıklar tamamen pasifize edildi”

Mahallenin ihtiyaç ve taleplerini nasıl karşılıyorsunuz sorusu üzerine Engin, “ Burası mahalle olduğu için bize pek görev düşmüyor. Biz belirtilen şikâyetleri gidiyoruz belediyeye bildiriyoruz. Onlar da anında yapıyor. Mesela pandemideki kömür yardımları, erzak yardımlarını da aldılar bizden. Sosyal yardımlaşma bakıyor. Yani şu an muhtarlığın herhangi bir görevi yok diyebilirim size” dedi. İlk başladığı zamanla şimdiyi karşılaştıran Engin, “İlk dönem yine koşturuyorduk, her şeyle ilgileniyorduk ama bu FETÖ olayından sonra tamamen her şey değişti. Bir de pandemi olayı girdi. Muhtarlıklar tamamen pasifize edildi. Köyler için demiyorum ama bence mahalle muhtarlıkları kapatılmalı” şeklinde konuştu.

“Mahallemizin en büyük eksikliği çocuk parklarında kamera”

Mahallesinin en büyük eksikliğinin çocuk parklarındaki kamera olduğunu belirten Engin, “Başkanla beraber bir ortak projemiz var. Seçime kadar bütün çocuk parkları kamera sistemi ile düzenlenecek, onun sözünü aldık” dedi ve bir daha muhtarlığa aday olmayı istemediğini, Çiftlikköy’e bir şey verdiğini düşünmediğini söyledi.

Muhabir/Duygu Saral

Kameraman/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Rümeysa Şahin