Geçtiğimiz hafta Kuzey Irak’taki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü PKK’nın gerçekleştirdiği saldırı sonrası 12 asker şehit oldu. Acı haberin duyulmasından sonra Türkiye’nin çeşitli yerlerinde teröre karşı yürüyüşler ve açıklamalar gerçekleştirildi.

yalova-cinarcik-il-ilce-basin-aciklama-pkk-teror (3)

Mehmetçiklerin şehit olma haberinin duyulmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki İYİ Parti grubu teröre karşı ortak bir bildiri yayınlanmasını istedi ve bu bildiriye AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Saadet Partisi olmak üzere toplam 4 parti imza attı. Bildiriye CHP’nin imza atmaması siyasette yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi ve diğer partiler eleştiri oklarını CHP’ye yöneltti.

yalova-cinarcik-il-ilce-basin-aciklama-pkk-teror (4)

Cumhuriyet Halk Partisi kendilerine yöneltilen eleştirilere cevap vermek ve terörü lanetlemek amacıyla yurt genelinde basın açıklamaları gerçekleştirdi. Bu açıklamalara Yalova CHP İl Teşkilatı katılarak, CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı öncülüğünde Cevdet Aydın Parkı önünde “artık yeter” dedi. CHP Yalova İl Teşkilatı açıklamasını gerçekleştirirken CHP Çınarcık İlçe Teşkilatı da eş zamanlı olarak CHP Çınarcık İlçe Başkanlığı Binası önünde kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Açıklama metnini CHP Çınarcık İlçe Başkanı Hasibe Birgin okudu ve terörü lanetledi.

‘Borç 322 Milyon TL’ ‘Borç 322 Milyon TL’

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

yalova-cinarcik-il-ilce-basin-aciklama-pkk-teror (5)

Editör: Arda Yavuz