Yalova Musıki Derneği olarak bu sezonun ilk konserini ,30 Ekim 2017 Pazartesi akşamı ,saat 20.00 de , Raif Dinçkök Kültür Merkezi Özgecan Salonunda vereceğiz. Yaklaşık 34 yıldır düzenli olarak sürdürdüğümüz Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının içinde tertip ettiğimiz bu konserlerimiz artık geleneksel hale dönüşmüş durumdadır.

Her yeni sezonun ilk konseri 30 Ekim günleri sunduğumuz bu konserler olmaktadır. 29 Ekim akşamları resmi resepsiyonlar verilmektedir ve bizler de bu resepsiyonlarda zaman zaman görev aldığımız için bu konserimizi bir gün sonrası düzenlemekteyiz.

İki bölümden oluşan konserlerimizin bazılarında TRT sanatçılarından konuk solistlerimiz olmaktadır, bazılarında da konuk bestekar ve şairlerimiz olmaktadır. Bu konserimizde de konuk bestekar ve şairlerimizi Yalova’da ağırlayacağız.

Türk Musıkisinin yaşayan en büyük iki bestekarından biri olan , Amir ATEŞ hocamız konserimizin konuk bestekarlarından biridir. Repertuarımıza kazandırmış olduğu eşsiz besteler ile adını altın harflerle tarihe kazımış bir şahsiyettir Amir hocamız. Amir hocamızın Yalova ile de yakın bir ilişkisi vardır . Rahmetli olan ilk eşi Yalova’lıdır, oğlu Furkan ve torunu halen ilimizde yaşamaktadır.

Konserimizin şairlerinden biri de adını Türk İş dünyasına ve siyasetine yine altın harflerle yazdırmış eski Sanayi ve Ticaret Bakanımız sayın Ali ÇOŞKUN’dur. Sayın bakanımızla derneğimiz arasındaki yakınlıklık bakanlık dönemlerinden bu yana gelişerek sürmektedir. Türk Musıkisine güfte yazarak hizmet sunan bakanımızın derneğimize de çok önemli katkıları olmaktadır. Kendilerini Yalova’da ağırlamaktan son derece bahtiyar olacağız.

Konserimizin diğer konuk Bestekarı , Şef Erdoğan TOZOĞLU’dur , Bestekar ve koro şefi olarak Türk Musıkisine önemli katkıları olmaktadır.Zaman zaman kardeş dernek ilişkisi çerçevesinde karşılıklı konserlerimiz olmaktadır.

Konserimizin konuk şairlerinden biri eski Ankara Valisi ve bakanlık görevinde bulunmuş Saffet Arıkan BEDÜK, parlementer Ruşen IŞIN, Parlamenter İbrahim TAŞDEMİR ve Necati ÇETİNKAYA’dır.

Konserimizin onur konukları arasında yer alacak olan Mesude Engin ÇAĞATAY ve Abdurrahman GEZER , Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ü yakından görmek şerefine nail olmuş iki değerli şahsiyettirler, varlıkları ile konserimiz şereflendireceklerdir... Aynı zamanda Mesude hocamız sayın bakanımız Ali ÇOŞKUN’un da öğretmenidir.

Manevi değeri büyük, bu anlamlı konserimize ilgi gösteren çok değerli Yalova halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Konserimizde görev alacak solist , korist ve sazende arkadaşlarıma da başarılar diliyorum.