İl Kültür Turizm Müdürlüğünce 55. Kütüphane Haftası dolayısıyla 81 ilde ortak düzenlenen eş zamanlı kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Yalova Vali Yardımcısı İrfan Demiroz, Yalova Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ve Yalova Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali' de katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, bir çok okulda okuma oranını arttırmak için alışmaların devam ettiğini belirtti, Tosun; Sadece test çözen değil, sorun çözen , okuduğunu anlayan ve çevresini tanıyan öğrenciler başarılı olacaklardır. Bizim 2023 vizyonumuz bunun üzerine tasarlandı. Ben bütün öğrencilerimizi ve ailelerini okuma seferberliğine davet ediyorum.'' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun'un ardından kısa bir açıklama da bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali; ''Her yıl 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan etkinlikte açık havada çocuklarımız kitap okumanın keyfini sürüyorlar. Burada sadece kitap okumak değil, bir arada yaşama kültürünün de pekişmesine vesile olduk.'' ifadelerini kullandı. Konuşmasının sonunda 2018 yılında Altınova'da İlçe Halk Kütüphanesi açtıklarını ve Yalova'da ilk defa bir ilçede halk kütüphanesinin olduğunu belirtti.

Sessizce kitapların okunmasının ardından Yalova Vali Yardımcısı İrfan Demiroz, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali çocuklarla hatıra fotoğrafı çekildi.

Editör: TE Bilişim