Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtılan ders kitaplarının içeriğinin yeterli olduğunu belirten İl Müdürü Cengiz Mete, “Bilgi teknolojileri ve Yardımcı Yeni EBA’nın kullanımı öğrenci,  veli ve öğretmenlere doğru bir şekilde anlatıldığında yardımcı kaynak kitabı kullanımının gerekli olmadığı görülecektir” dedi.
2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı 1.Değerlendirme Toplantısı İl Milli Eğitim  Müdürü Cengiz Mete başkanlığında Milli Eğitim Müdürleri, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve okul müdürlerinin de katılımı ile gerçekleştirildi. Uygulama Oteli’nde yapılan toplantıda; Danışman Öğretmen belirlenmesi, yardımcı ders kitapları kullanımı, okullardaki güvenlik tedbirleri gibi eğitim ve öğretimi ilgilendiren konular ayrıntılı olarak masaya yatırıldı.
Müdür Mete konuşmasında şu noktalara dikkati çekti: “Okullarımızda kullanılan Yardımcı Kaynak Kitaplarla ilgili okul yöneticilerimizin öğretmenlerimize gerekli uyarıları kesin bir dille yapmaları gerekiyor.  Bakanlığımızca dağıtılan ders kitapları içerik olarak yeterlidir. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru içerikler sunan Yeni EBA’nın kullanımı ile  öğrenci,  veli ve öğretmenlere doğru bir şekilde anlatıldığında yardımcı kaynak kitabı kullanımının gerekli olmadığı görülecektir. Eğitim ve Öğretim saatleri içerisinde okul içi veya dışarısından gelecek tehlikelere karşı öğrencilerimizin eğitimlerine güvenli ortamlarda devam etmelerinin sağlanması konusunda gerekli güvenlik tedbirlerinin okul/kurum yöneticilerince alınması gerekir. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler için yapılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları 2.dönem planlamasına yönelik yapılan Kurs Merkezi başvuruları ve öğretmen başvuruları tamamlanmış olup, 04-17 Ocak 2016 tarihleri arasında öğrenci başvuruları yapılmaktadır. Bu kapsamda öğrenci ve velilere gerekli bilgilendirmenin yapılması, DYK kurslarına katılan öğrencilerimizin başarılarına katkı sağlayacak olan Kazanım Kavrama Testleri, Deneme Sınavları ve E-Sınav uygulamalarının öğrencilerimizin EBA şifreleri ile katılımlarının sağlanması hususunda gerekli özenin gösterilmesi gerekir. Öğrencilerimizin milli ve manevi duygularını geliştirici sosyal etkinliklere okullarımız tarafından gerekli önemin verilmesi konusunda titiz davranılmalı” dedi.
Müdür Mete konuşmasında Şubat ayında ilk ataması yapılacak öğretmenlerin adaylık süreçlerinin ilk dönemleri için Danışman Öğretmen belirleme çalışmaları hakkında da bilgilendirmede bulundu. Müdür Mete, “Danışman Öğretmen olarak seçilecek öğretmenlerin adaylık dahil en az 10 yıl hizmet süresine sahip öğretmenler arasından; ulusal veya uluslararası projelerde görev almış, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılım sağlayan, iletişim becerisi ve temsil yeteneği güçlü, mesleğinde temayüz etmiş olan, milli, ahlaki, insani, manevi, kültürel değerlerini benimseyen ve çalışmalarını bu doğrultuda sürdüren öğretmenlerimizden seçilmesi gerekir” dedi.
Görüş ve önerilerin ardından toplantının ikinci kısmında ise  MEBBİS Yöneticisi Atalay Başar tarafından Bilgi Güvenliği ve E-Konferans ile ilgili bilgilendirme, Fatih Projesi İl Koordinatörü tarafından Yeni EBA’nın tanıtımı ile ilgili sunumun ardından toplantı sona erdi.
Editör: TE Bilişim