Çiftlikköy Mustafa Kemal Anadolu Lisesi’nde Bilim Fuarı şenliği yaşandı. TÜBİTAK destekli fuarda 60 proje sergilendi.Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın da katılım sağladığı fuarda bir birinden değerli projeler sunuldu. Çiftlikköy Milli Eğitim Müdürü Muhammet Beşir, İl Genel Meclisi Üyesi Murat Bektaş, Okul Müdürü Erdal Temel ile birçok öğretmen ve velinin katıldığı bilim fuarı renkli görüntülere sahne oldu.
60 PROJE ÜRETİLDİ
Proje yöneticisi Müdür Yardımcısı Canan Ek, “TÜBİTAK destekli liseler arasında düzenlenen bilim fuarı şenliği ile öğrencilerimiz proje çalışmasını öğreniyorlar. Ocak ayında çalışmalara başlayan 103 öğrencimiz 60 proje üretti. Bu süreçte 18 danışman öğretmenimiz görev yaptı. Bu projedeki amaç; öğrencilere bilimsel düşünmeyi öğretebilmek” dedi.
Müdür Yardımcısı Ek, “Öğrenci bir soruyu kafasında planlıyor ve danışman öğretmen eşliğinde araştırmalar yapıyorlar. Böylelikle bir fırsat oluyor. Araştırma geliştirme projeleri gerçekleşiyorlar. Önce konuyu araştırıyorlar. Daha sonra neler üretebilirler nasıl sunum şeklinde getirebilirler onu geliştiriyorlar. Biz okul olarak amaca en uygun projeyi değerlendireceğiz. Jüri puanlaması sonrasında en yüksek puan alan 3 projeyi ödüllendireceğiz” şeklinde konuştu.
BAŞKAN SİLPAGAR’DAN TAM DESTEK
Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ise genç nesillerin daha aktif ve üretebilir olması adına gerçekleştirilen bu bilim fuarının çok faydalı olduğunu ve Çiftlikköy Belediyesi olarak öğrencilere her konuda destek olunduğunu dile getirdi. Başkan Silpagar, fuarı tek tek gezerek öğrencilerin projelerini inceledi. Projeler arasında yer alan Antidepresan Ayakkabı, 12 Hayvanlı Türk Takvimi, Minyatürk gibi projeler büyük ilgi topladı.

 

Editör: TE Bilişim