Bağlarbaşı Mahallesinde kendine özgü bir mimari ile 10 bin 500 metre kare kapalı alanda inşa edilen Doğa Koleji Yalova Kampusu 2014-2015 eğitim öğretim yılında düzenlenen açılış töreni ile hizmete girdi. Aralarında Milli Eğitim eski Bakanı ve TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Milletvekili Temel Coşkun'un da bulunduğu çok sayıda davetlinin katıldığı törenin açılış konuşmasını Doğa Koleji Kurucu Başkanı Oktay Çolak gerçekleştirdi.

Çolak Yalova hatta bölgenin standartlarının üzerinde bir eğitim kurumunu Yalova'ya kazandırmanın gururunu taşıdıklarını dile getirdiği konuşmasında, "Bizler Yalova'da doğa hikayemizi yazmaya başladığımız ilk günlerden itibaren doğaya çok inandık. Yılmadan yorulmadan bir hayal anlattık sizlere ve bugün biz bu hayalin fazlasıyla gerçekleştiğini gururla söyleyebiliyoruz. Yalova'nın hatta bu bölgenin standartlarının çok üzerinde saygın bir eğitim kurumunu Yalova'ya kazandırmak bizim ekibimize nasip oldu. Biz bu hayale çok emek verdik gece gündüz dinlenmeden çalıştık. Bizimle birlikte bu hayalin gerçekleşmesinde büyük emeği olan herkese teşekkür ederim" dedi. 

Çolak'ın ardından kürsüye gelen Yalova Milli Eğitim Müdürü Cengiz mete ise, "Eğitimde Marka Şehir Yalova olarak böyle marka bir eğitim kurumunu kazanmış olmaktan mutluluk duyuyorum. Çağın gereklerine uygun bireyler yetiştirecek olan kurumlara bakanlığımızda ciddi katılar sağlıyor destekler veriyor" diye konuştu.

Açılışa katılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'da bir konuşma yaparak kurumun ilin eğitim seviyesine vereceği destekten övgü ile bahsetti. Salman, "Şunu inanarak söyleyebilirim ki bu değerli eğitim kurumu Yalova'nın değerini daha da arttıracaktır. 17 Ağustos Marmara Depremi öncesinde eğitimde önemli başarılara imza atan ilimiz depremden sonra ciddi bir gerileme yaşadı. Bu Yalova'da yaşayan herkesi olduğu gibi beni de çok üzdü. Bu okulumuzun Yalova'nın yeniden o eski günlerine dönmesinde ciddi katısı olacağına inancım tamdır" diye konuştu.
Salman'ın konuşmasının ardından Doğa Koleji Yalova Kampusu'nun kuruluş aşamasının anlatıldığı bir sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi.

Bu gösterinin ardından söz alan Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, "Eğitimde önemli başarılara imza atmış bir il olan Yalova'ya böylesi başarılı bir kurum çok yakıştı. Doğa Koleji ilin eğitim düzeyinin daha da yukarılara taşınmasına ciddi katılar sağlayacaktır. Yalova'nın eski başarılı günleri bu kurumumuzun da desteği ile yeniden geri gelecektir" dedi.

Coşkun'un ardından söz alan Milli Eğitim eski Bakanı ve TBMM eski Başkanı Köksal Toptan ise, "Eğitim çağımızın en önemli işi olma özelliğini bu çağda da korumaktadır. eğitim giderek çeşitlenmekte giderek alınması daha zorlaşır bir iş haline gelmektedir. Eğitim teknolojisindeki olağanüstü gelişmelere rağmen öğrenmek ne kadar kolaylaştıysa öğrenmeyi hayata geçirmek bilgileri pratiğe uygulamak o kadar zorlaşmaktadır. O nedenle öğretmenlerimizin yükü geçen yıllara göre daha da ağırlaşmıştır. Öğretmenlerimiz artık çocuklarımıza bilgi aktarmanın ötesinde düşünmeyi de öğretmek zorundadırlar. Düşünen nesilleri ne kadar sağlıklı yetiştirebilirsek çocuklarımızın gelecekteki rekabet gücü o oranda artmış olacaktır" dedi.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ise açılışta yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi;
"Dinimizde ilk emir oku ise bilimin ve ilimin de değeri o denli yüksek demektir. Bilimden nasibini alanlar geleceğe çok rahat bakarlar. Mesele sadece öğretim değildir. Eğitimde olmalıdır. 'ilimi ilim bilmektir. ilim kendin bilmektir' diyor koca Yunus. Dolayısıyla insan olabilmenin yolu eğitim ve öğretimden geçer. Türkiye Cumhuriyetinin geleceğine güvenle bakabilmesi bilimle, inançla, özveri ile fedakarlıkla gerçekleşebilir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümeti Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için çalışıp insanımızın insanımızın maddi ve manevi değerlerini yükseltmektedir. Önümüze taş ve takoz olmak isteyenler elbette olacaktır. Ama bu anlamda önümüze konacak olan her engel aşılacaktır"

Konuşmaların ardından ise Doğa Kolejinin açılış Kurdelesini Milli Eğitim eski Bakanı Köksal Toptan, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ve YTSO Başkanı Tahsin Becan birlikte keserek okulu gezdiler.

Doğa Koleji'nin Yenilikçi Eğitim Modeli Yalova'da

Doğa Koleji kurulduğu günden beri eğitimde yenilikçi yaklaşımlarla hareket eden ve sadece eğitim modelleri ile değil okullarının ortamı ile de fark yaratıyor. Eğitim anlayışının temelinde, 'Merak eden çocuk öğrenir' fikri yatan Doğa Koleji, sunduğu, "Doğa Konseptli Eğitim Modeli" ile yeniliğe açık ve öğrenmeyi seven öğrenciler yetiştiriyor. Bu yenilikçi anlayış son teknoloji ile birleştiren Doğa Koleji Yalova Kampüsünde öğrencilerine mutlu ve keyifli bir ortamda eğitim şansı veriyor.

Yalova Doğa Koleji fiber internet kullanımı, Android alt yapısı, sınıf önü info ekranları ve Vestel akıllı tahtaları ile öğrencilerine interaktif eğitim imkanı sağlıyor.

10 bin
500 metre kare kapalı alan içerisindeki Yalova Doğa Koleji, öğrencilerine geniş bir alanda kampüs havasında eğitim olanağı sağlıyor. Kampüs içerisinde 330 kişilik konferans salonu, modern araçlarla donatılmış fizik, kimya, biyoloji laboratuarları, kapalı yüzme havuzu, resim ve müzik atölyeleri, kapalı mini tenis kortu, kapalı spor salonu, buz pateni sahası, sanat sokağı, drama, satranç, bale salonları, lego robotic dersliği, 720 öğrenci kapasiteli yemekhane ve öğrencileri, "Doğa Konseptli Eğitim Konsepti" vizyonu ile buluşturacak ekolojik dersliği yer alıyor.

Editör: TE Bilişim