Yalova Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete 2015/2016 Eğitim Öğretim yılının açılış tarihinin 28 Eylül 2015 tarihine ertelendiğini söyledi. Mete yeni eğitim öğretim yılına yönelik tüm hazırlıkların ise tamamlandığını dile getirdi. 
2015/2016 Eğitim Öğretim Yılı açılış tarihi 28 Eylül 2015 Pazartesi gününe ertelendi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yalova Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ise, "28 Eylül 2015 tarihine ertelendi. Öğretme ve velilerden gelen yoğun talep üzerine bakanlık bu kararı aldı. Yine bayramın araya girmesi de bu kararın alınmasında etkili oldu. Buna bağlı olarak okulların kapanma tarihi de 17 Haziran 2016 tarihine ertelendi. Bu arada ki boşluklar için de sene içerisinde yoğunlaştırılmış telafi programı uygulanacak. Burada önemli olan bir eğitim öğretim yılında zorunlu olan 180 iş günü boyunca eğitim verilmesi şartının sağlanacak olmasıdır. Bunda her hangi bir sıkıntı yaşanmayacak ve öğrencilerimiz 180 gün boyunca eğitim alacaklar" dedi. 
"Hazırlıklarımızı Tamamladık"
İl genelindeki okullarda yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarının tamamlandığını da dile getiren Yalova Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, "Okullarımız 2015/2016 Eğitim Öğretim yılı 14 Eylül tarihinde açılacak şekilde hazırlıklarını tamamlamıştı. Bazı okullarda boya badana işleri devam etse de hedeflenen tarihe kadar tamamlanmış olacak. Biz yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimizin en iyi fiziki şartlarda öğrenim görmeleri adına elimizden gelen gayreti ortaya koyarak hazırlıklarımızı tamamladık" diye konuştu. 
Okullar Rengarenk Boyanacak
Diğer yandan okulların rengarenk boyanarak öğrencilerin iç dünyasını yansıtacak hale geleceğini de vurgulayan Mete, "Okulların tek renge boyanacağı yönündeki söylentilerin aktarılması üzerine ise Mete, "Biz okullarımızın tek renk değil rengarenk olmasını istiyoruz. Hatta sayın Valimiz Selim Cebiroğlu'nun da okullarımızın rengarenk, cıvıl cıvıl, çocuklarımızın dünyasını yansıtır şekilde olması yönünde talebi de var. Bizde okullarımızın çocukları okullara çekecek şekilde renkli olmasını istiyoruz" dedi. 
Editör: TE Bilişim