Yalova genelindeki ilköğretim öğrencilerine organik tarımı anlatmayı hedefleyen, "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Eğitim Projesi" protokolü 3 kurum arasında imzalandı.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Eğitim Projesi“ kapsamında İlköğretim öğrencileriyle organik tarımı buluşturmak, öğrencilere organik tarımın nasıl yapıldığını tecrübe etmelerini sağlayarak gelecek yıllarda öğrencileri tarımsal üretime teşvik etmek amacıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar, Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ve Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Yılmaz Boz birlikte işbirliği protokolü imzaladılar. 2017 yılı boyunca devam etmesi planlanan proje ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün koordinatörlüğünde Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği Yalova genelindeki 1.153 ortaokul 5. sınıf öğrencisine okullarında, farkındalık oluşturmak, organik tarım ve çevre bilincini geliştirmek amacıyla “Organik Tarım” eğitimi verilecek. Öğretim programında öğrencilere Organik Tarım Nedir?, Organik Tarım Nasıl Uygulanır?, Organik Tarım Ürünlerinin Tüketiminin Faydaları Nelerdir?, Organik Tarımda Doğru Bilinen Yanlışlar Nelerdir? ve Organik Tarımın Çevreye Kattığı Fayda Nedir? konularında teorik eğitimler verilecek.

Teorik eğitimlerin ardından öğrencilere Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünde yer alan organik tarım üretim sahalarında uygulamalı eğitimler verilerek Geofit bahçesinde bulunan bitkiler tanıtılacak.

 

Editör: TE Bilişim