İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) Temsilciler Kurulu'nda yer alacak Yalova İl Delegeleri yapılan seçim sonrasında belirlendi. İLKSAN İlçe Temsilcileri arasında yapılan seçimde İLKSAN Yalova Temsilcileri olarak Atatürk İlkokulu Öğretmeni Dilek Yayık ve Türk Eğitim –Sen Altınova temsilcisi Vakıfbank İlkokulu öğretmeni Osman Arıcan belirlendi. 
İLKSAN İl Temsilciliği için seçim 9 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilmiş ve adaylar belirlenmişti. Bu kapsamda il delege seçimleri ise 11 Haziran 2016 tarihinde yurt genelinde olduğu gibi eş zamanlı olarak Yalova'da da yapıldı. Seçimde ilçe delegeleri oy kullandılar. Yapılan oylama neticesinde Atatürk İlkokulu Öğretmeni Dilek Yayık ve Türk Eğitim –Sen Altınova temsilcisi Vakıfbank İlkokulu öğretmeni Osman Arıcan İLKSAN Temsilciler Kurulu'nda görev yapacak Yalova delegeleri olarak seçildiler. Seçimler sonrasında yapılan açıklamada, "İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı" olan İLKSAN ilkokul öğretmenleri arasında yardımlaşmayı sağlamak amacıyla kurulmuştur. 1943 yılından bu yana demokratik seçimlerle yönetilen İLKSAN’da yeni bir dönemin temsilcisi olacak adayları belirlemek için sandık başına gittiler. İLKSAN Ana Statüsü ve Temsilciler Kurulu Seçim Yönetmeliğinin 6 ncı Maddesi hükümleri doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlüklerince yürütülen seçim çalışmalarında, 9 Nisan 2016 tarihinde seçilen İlçe Temsilcileri arasından İl Temsilciliği için aday olan üyeler yarıştı. İLKSAN Temsilciler Kurulunda, İllerini 4 yıl süreyle temsil edecek olan İl Delegelerinin seçimi 11 Haziran 2016 tarihinde yurdun genelinde yapılan seçimler sonucunda tamamlandı. Yalova ilini temsil etmek üzere Türk Eğitim-Sen Merkez ilçe temsilcisi Atatürk İlkokulu Öğretmeni Dilek YAYIK ve Türk Eğitim –Sen Altınova temsilcisi Vakıfbank İlkokulu öğretmeni Osman ARICAN İLKSAN Temsilciler Kuruluna seçilmişlerdir. Karar mekanizmalarının anahtarı olan seçimlerimiz sonucunda, katılımcı ve üye odaklı bir Yönetim Kurulu teşekkül edilecek, teşekkül olunan Yönetim ise üyelerimizin hak ve menfaatlerinin bir üst çıtaya yükseltilmesi için gayret gösterecek, kazanan İLKSAN olacaktır" denildi. 
Öte yandan Bu arada iki yedek üye de Türk Eğitim Sen Çiftlikköy Temsilcisi Emrullah Günaydın ve Armutlu Temsilcisi Volkan Demiralp oldu . 
Editör: TE Bilişim