Köy Enstitülerinin Kuruluşu'nun 75. Yılı Yalova'da da etkinliklerle kutlandı. Eğitim-İş Sendikası Yalova Şubesi tarafından Bahane Kafede düzenlenen etkinlik FSM Matematik Öğretmeni Saadet Kurtdemir’in siyah önlükle ders zilini çalması ile başladı. Çok sayıda davetlinin yer aldığı etkinlikte CHP ve Vatan Partisi il temsilcileri de yer aldı. Düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Eğitim-İş Yalova Şubesi Başkanı Mustafa Aşina, " Anma gecesinde Köy Enstitüsü mezunu öğretmenler Kemal Güler, Mehmet Güler,  Mehmet Bozkurt, Abdurrahman Gezer, Macide Alp, Mülazim Şeliman,  onur konuğu oldular. Gece, elinde zili, siyah önlüğü ile derse giriş zilini çalan FSM Matematik Öğretmeni Saadet Kurtdemir’in zili çalması ve herkesi derse davet etmesiyle başladı.

 Bir okul havasında geçen anma gecesinin ilk dersini Abdurrahman Gezer öğretmenimiz verdi.  Daha sonra Eğitim-iş Yalova Temsilciliği Basın TİS ve Hukuk Sekreteri Murat Şahin’in vatandaşlık dersi ile devam etti. Okulda son ders müzik dersiydi.  Geçen hafta hayatını kaybeden Halil Serkan Öz meslektaşımızın da unutulmadığı gecede eğlenceden yoksun daha ağır parçaları ile Fatih Lisesi Müzik öğretmeni Ali Çelik müzik dersinde bağlaması, sözü ve yüreği ile resital havasında Halil Serkan Öz ‘ün sevdiği parçaların da bulunduğu bir dinleti sundu.

Köy Enstitülerinin anlam ve değerini bilen CHP ve Vatan Partisi üyeleri de oradaydı.  Emekli olan öğretmenimiz Ergün Kuloğluna çiçeklerini sundular.

 

Editör: TE Bilişim