Özel Yalova Mektebim Okulları’nda "Hızlandırılmış Teog Yaz Kampı Başlıyor"  7 ve 8. sınıf öğrencileri 21 Ağustos 2017 Pazartesi günü kamp için ders başı yapacaklar. Özel Yalova Mektebim Okulları eğitim öğretime erken start veriyor.
7 ve 8.sınıf öğrencilerimiz 21 Ağustos Pazartesi günü derslere başlayacak. "Hızlandırılmış Teog Yaz Kampı" ile 21 Ağustos'ta kapılarını açacak olan okulda hedef mutlak başarı olarak belirtildi. Mektebim Koleji'nden yapılan açıklamada şu bilgiler paylaşıldı, "Öğrencilerimiz okula 3 hafta önceden başlayıp 2017-2018 eğitim öğretim  yılına yoğun akademik bilgilerle devam edecekler. Mektebim’de öğrenciler, bir üst öğretim programına en iyi şekilde hazırlancak. Bu nedenle 5. sınıf itibariyle sınav bilinci oluşturulacak ve bu süreç 6. sınıfta da devam ettirilecek. 7. sınıf itibariyle ise TEOG hazırlık paket programı uygulanacak. Okullar açılmadan önce başlayan TEOG Yaz Kampı (Hızlandırma Programı) ile 7. sınıf öğrencileri sınav atmosferine hazırlanır. TEOG 8. sınıf konularını kapsasa da 7. sınıf düzeyinde sarmal bir yapıda Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin yoğun bir tempoda verilmesi, öğrenciyi sınav sistemi ve akademik açıdan güçlü kılar. 7. sınıfın son altı haftası 8. sınıf TEOG konularına ayrılır. Yani 7. sınıf öğrenciler, henüz 7. sınıfı bitirmeden 8. sınıf konularına başlamış olurlar. 8. sınıf öğrencileri, TEOG Yaz Kampı (Hızlandırma Programı) ile okullar açılmadan 7. sınıfta kaldığı yerden TEOG maratonuna başlıyorlar. Okulların açılmasından sonra hafta içi ve hafta sonu yoğun ders, test ve deneme sınavı süreciyle 1 ve 2. TEOG sınavlarına hazırlanıyorlar"
Deneme sınavları
Mektebim Koleji yıl boyu sürecek deneme sınavlarıyla da öğrencilerin bilgilerini gözden geçirmeyi sürdürecek. Bu sistem sayesinde eksiklerin daha kolay ve hızlı tespit edildiğinin de belirtildiği açıklamada, "Yıl boyunca deneme sınavlarıyla, lise hazırlık sürecindeki hedeflerin gerçekleşip gerçekleşmediği analiz edilerek öğrencinin gelişim düzeyi takip edilir. TEOG deneme sınavları tüm okullarımızda eş zamanlı gerçekleştirilir. Sınavlarla elde edilen analiz raporları sayesinde öğrencilerin akademik gelişimi takip edilir, hedef belirleme ve motivasyon süreçleri yönetilir" denildi. 
TEOG hazırlık etütleri
TEOG hazırlık etütlerinin de düzenleneceğine vurgu yapılan açıklamada, "5. sınıf itibariyle test tekniği ve sınav mantığıyla tanışan öğrenciler, 6. sınıfta da devam edecek sınav ön hazırlık sürecine dâhil olur. 7. sınıfta ise TEOG hazırlık paket programı uygulanır. Yıl boyunca hafta içi ders programına entegre edilmiş derslerle birlikte cumartesi günleri TEOG hazırlık dersleri bulunur. 7 ve 8. sınıf öğrencileri için yaz dönemi ve sömestir döneminde TEOG hızlandırma programları uygulanır" sözlerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim