18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’inci yılı nedeniyle Rahmi Tokay İlkokulu ve Ortaokulu’nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda, şiirler okundu ve izleyicilere 18 Mart isimli slayt gösterisi izletildi. Ardından başlayan tiyatro gösterisini izleyenler duygulu anlar yaşandı.

Tiyatro gösterisinde rol alan Rahmi Tokay İlkokulu ve Ortaokulu öğrenciler,"18 Mart şehitleri anma programında bir şehit eşini canlandırıyorum. Ve bunu canlandırmaktan mutluluk duyuyoruz" dediler.

Okul Müdürü Adem Aykan ise, “illetimizin zamanının en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğu büyük bir mücadeledir. Türk’ün yenilmezliğini, Mehmetçiğin azim ve iradesini aynı zamanda centilmenliğini tüm dünyaya göstermiş olması açısından da oldukça önemlidir. Bu gün bizlere, Çanakkale’de, kahramanca savaşan, vatanımızı kanıyla, canıyla müdafaa eden şehitlerimizi ebediyen şükranla hatırlamak, şehitlerimizin aziz emaneti olan ülkemizi korumak, maddi ve manevi bütün değerlerimizi daha yükseğe taşımak için çalışmak ve üretmeye devam etmek yakışmaktadır. Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünü kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Öğrencilerimizi de bu duygu dolu programı hazırladıkları için teşekkür ederim”

Editör: TE Bilişim