Marmara Bölgesinin ilk Osmanlı ve Selçuklu Mimarisi ile inşa edilecek olan İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu Külliyesinin protokolü Yalova Valiliğinde düzenlenen törenle atıldı. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun makamında gerçekleştirilen imza törenine Ak Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklı, Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, Yalova Belediye Başkan Vekili Halit Güleç, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Yalova Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ile çok sayıda davetli katıldı. Devlet Millet İşbirliği ve Eğitime %100 Destek Projesi kapsamında Ensar Vakfının nakdi katkıları ile yapılacak olan Sabri Ekşinozlugil Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu Osmanlı ve Selçuklu mimarisi ile yapılacak. 24 bin metre kare kapalı alana sahip olacak binada 84 derslik, 300 öğrenci kapasiteli kız ve erkek öğrenci yurdu, spor salonu, uygulama camisi, öğretmen lojmanı, idari binalar ve sosyal donatılar yer alacak.

Külliyenin imza töreninde konuşan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu bu eserin Yalova'ya kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yapılacak olan bu külliyenin insan fıtratına uygun bir yer olacağına kuşkum yok. Devlet millet işbirliği ile bir külliye inşasına başlıyoruz. Erkek ve kız öğrencilerimizin eğitim alabileceği içerisinde 2 adet yurdun da yer alacağı yine ortasında ise bir uygulama camisi yer alacak. Lojmanları ve idari binaları ile Osmanlı mimarisinin esintilerini taşıyacak olan bu binanın Türkiye'ye de örnek olacağına inanıyorum. Bu külliyenin inşasında emeği geçen herkese ben teşekkür ediyorum. Böyle bir eserin Yalova'ya kazandırılmasına şahitlik etmek de benim açımdan büyük bir onur. Bu birlikteliklerin daimi olmasını temenni ediyorum" dedi.

Vali Cebiroğlu'nun ardından söz alan Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu ise, "Bu proje Yalova'ya fark katacak bir proje. Türkiye'de ki sayılı imam hatip lisesi ve ortaokulları arasında yer alacak. Binanın mimarisi de çok özel olacak. Keşke her ile ve ilçeye böyle güzel eserler yapılabilse" diye konuştu.
Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun protokol töreni öncesinde söz alarak konuştu. İmam Hatipleri yeniden yetişen fidanlara benzeten Coşkun, "Çok önemli ve anlamlı bir eserin Yalova'ya kazandırılacak olmasından mutluyuz. Uzun bir süreden beri hasretle beklediğimiz Yalova kamuoyunun ve bu işe hassasiyet duyan herkesin önemsediği bir projenin ilk adımını atıyoruz. İmam Hatip Okullarının yetiştirdiği nesiller ortada. Bugün Cumhurun başında bile bir imam hatipli var. Ama bu gidişin önünü kesmek isteyenler oldu. Ciddi darbelerde vuruldu. 28 Şubat süreçleri bunun en açık örneğidir. Bunda bir miktarda Muvaffak oldular. Ama bugün o kuruyan fidanlar sulanmaya ve imam hatipler yeniden hayat bulmaya başladı. İlimizde 4 ilçede imam hatip okulları inşa ediyoruz. Sıkıntı talebin karşılanamaması adına merkezde vardı. Şimdi bu külliye ile artık bu taleplere de karşılık verebileceğiz. Ben Ensar Vakfına bu güzel proje için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Coşkun'un ardından söz alan Ak Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklı da konuşmasında şu sözlere yer verdi:

"Yalova'yı güzel bir esere kavuşturuyoruz. Eğitim çok önemlidir. Eğitimin de güzel yerlerde yapılması lazım. Çünkü imkanlar güzel yerlerde yapılmazsa insanlara da güzel şeyler veremezsiniz. Yalova'ya yakışacak mimari bir projesi var. Bu okulu hep birlikte kısa sürede bitirip halkımızın hizmetine sunacağız"
Konuşmaların ardından Proje Müellifi Mimar Mehmet Osmanoğlu katılımcılara yapılacak olan külliyenin fiziki özellikleri hakkında bilgiler aktardı.

2 yılda tamamlanması hedeflenen Sabri Ekşinozlugil Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu külliyesi binasının protokolüne ise Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu ile Yalova Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete imza koydu.

Editör: TE Bilişim